Skip navigation
  • Our dear customers, the interest in our service is huge right now and time windows are disappearing faster than candy from the table. If your desired delivery time is not currently available, don't worry!
    Show more

Buy all ingredients right below the recipe

INGREDIENTS FOR ROLLS

  • 12 ks rýžového papíru na nesmažené závitky
  • 36 ks vařených krevet
  • 1 okurka
  • 1 mrkev
  • 1 balení rýžových nudlí tenkých
  • perila

INGREDIENTS FOR SWEET&SOUR DIP – Nước chấm

  • 1 lžíce cukru
  • 2 lžíce rybí omáčky
  • 1 chilli paprička
  • 2 stroužky česneku
  • Šťáva z 1 limetky
 

INSTRUCTIONS

  • 1
    Nudle vložíme do vařící vody a necháme 3 minuty odpočinout pod poklicí. Poté je zkontrolujeme, scedíme a propláchneme studenou vodou. Nudle lze i uchovávat v misce s malým množství studené vody, aby se neslepily.
  • 2
    Zeleninu omyjeme, oloupeme a nakrájíme na „julienne“ – úzké, dlouhé nudličky.
  • 3
    Do široké mísy nebo pánve napustíme teplou vodu a na okamžik vložíme rýžový papír. Postačí 10 vteřin. Namočený papír poté položíme na přípravnou plochu a začneme na něj vrstvit suroviny. Pořadí při vrstvení záleží na tom, jakého efektu chcete docílit. Krásné je, když krevety prosvítají.
  • 4
    Neklaďte náplň zcela k okrajům, spíše do středu. Dva okraje přeložíme přes náplň a zavineme rolku.
  • 5
    Při přípravě zálivky nakrájíme na plátky chilli a česnek, přidáme 4 lžíce vody a smícháme s ostatními surovinami.
Tip
Doba přípravy a vaření je 60 minut.
Lukáš Neckář
Lukáš Neckář has specialized in Asian cuisine for quite a number of years. Initially as a sushi master, later as a head chef, he worked for restaurants like Sushitime, Soho, Ambiente, or Sushi v Dushi. He also leads Asian cuisine courses at Chefparade.

INGREDIENTS FOR ROLLS

INGREDIENTS FOR SWEET&SOUR DIP – Nước chấm