Milí zákazníci, poptávka po naší službě se díky mimořádné situaci dramaticky zvyšuje. Abychom mohli obsloužit ještě více lidí, kteří nás teď potřebují, omezujeme maximální počet položek v nákupu na 45. Dál děláme vše pro to, abychom ještě více navýšili naši kapacitu. Všechny vás moc prosíme o trpělivost a shovívavost. Děkujeme Vám.

SUROVINY NA ZÁVITKY

  • 12 ks rýžového papíru na nesmažené závitky
  • 36 ks vařených krevet
  • 1 balení rýžových nudlí tenkých
  • 1 okurka
  • 1 mrkev
  • perila

SUROVINY NA SladkokyselOU zálivkU – Nước chấm

  • šťáva z 1 limetky
  • 1 lžíce cukru
  • 2 lžíce rybí omáčky
  • 1 chilli paprička
  • 2 stroužky česneku
 

POSTUP

  • 1
    Nudle vložíme do vařící vody a necháme 3 minuty odpočinout pod poklicí. Poté je zkontrolujeme, scedíme a propláchneme studenou vodou. Nudle lze i uchovávat v misce s malým množství studené vody, aby se neslepily.
  • 2
    Zeleninu omyjeme, oloupeme a nakrájíme na „julienne“ – úzké, dlouhé nudličky.
  • 3
    Do široké mísy nebo pánve napustíme teplou vodu a na okamžik vložíme rýžový papír. Postačí 10 vteřin. Namočený papír poté položíme na přípravnou plochu a začneme na něj vrstvit suroviny. Pořadí při vrstvení záleží na tom, jakého efektu chcete docílit. Krásné je, když krevety prosvítají.
  • 4
    Neklaďte náplň zcela k okrajům, spíše do středu. Dva okraje přeložíme přes náplň a zavineme rolku.
  • 5
    Při přípravě zálivky nakrájíme na plátky chilli a česnek, přidáme 4 lžíce vody a smícháme s ostatními surovinami.

TIP

Doba přípravy a vaření je 60 minut.
Lukáš Neckář
Autor receptu
Lukáš Neckář se specializuje na asijskou kuchyni už pěknou řádku let. Nejdříve jako sushi mistr, posléze jako šéfkuchař pracoval pro restaurace jako Sushitime, Soho, Ambiente nebo Sushi v Dushi. Vede také kurzy asijské kuchyně v Chefparade.