Dr.Oetker Buchty v prášku

0,507 kg
Éčka
(Celkem 1)
44,90 Kč 88,56 Kč/kg
Země původu: Česká republika,

Popis produktu

SKLADOVÁNÍ: Skladujte v suchu!

NÁVOD K PŘÍPRAVĚ: Balení obsahuje: 500 g směsi na přípravu těsta, 7 g sušeného pekařského droždí K tomu přidáte: 260 ml vlažné vody, 120 ml oleje (12 polévkových lžic), náplň (povidla, džem, tvaroh, mák) Všechny druhy trub před pečením dobře předehřejte! Elektrická trouba? 190 °C 35-40 min. Horkovzdušná trouba: 170 °C 35-40 min. Plynová trouba: střední stupeň 35-40 min. Při pečení respektujte zkušenosti s vlastní troubou! Příprava: 1. Obsah sáčku se směsí na přípravu těsta vysypeme do do mísy a smícháme s přibaleným droždím. Přidáme odměřenou vodu a olej. Vařečkou vypracujeme do hladkého těsta, které se nelepí na stěny nádoby. Povrch těsta zaprášíme moukou, zakryjeme utěrkou a necháme na teplém místě 45-60 minut kynout. 2. Vykynuté těsto rozválíme na pomoučeném vále na výšku asi 1 cm a rozkrájíme na čtverce. Do středu každého čtverce vložíme náplň (povidla, džem, tvaroh, mák) a okraje těsta spojíme stlačením. 3. Strany buchet potřeme olejem a vložíme je vedle sebe na vymazaný plech. Pečeme dozlatova. Čas a teplota pečení jsou uvedeny v tabulce. Po upečení necháme buchty vychladnout a poté je od sebe oddělíme. Tip: Kynutá bábovka s náplní Těsto připravíme podle návodu a necháme vykynout. Vykynuté těsto vyválíme na moukou posypaném vále na výšku asi 1 cm. 250 g tvarohu rozmícháme se 2 vejci a 1 balíčkem Vanilinového cukru Dr.Oetker. 250 g povidel smícháme se 3 polévkovými lžícemi rumu. Tvaroh a povidla rozetřeme v podélných pruzích na těsto. Těsto srolujeme a roládu vložíme do vymazané a moukou vysypané bábovkové formy (Ø 23 cm). Pečeme v předehřáté troubě při teplotě podle tabulky asi 50 minut.

VÝROBCE: Dr.Oetker s.r.o., Americká 2335, 272 01 Kladno, Česká republika

Složení

Pšeničná mouka
Cukr
jedlá sůl
sušené mléko
Sušené pekařské droždí
emulgátor
E491 - Monostearát sorbitoluŠkodlivost 3 z 6

Alergeny

obiloviny obsahující lepek
vejce
mléko

Nutriční hodnoty na 100 g

Energetická hodnota1325 kJ/316 kcal
Tuky14.4 g
z toho nasycené mastné kyseliny1.5 g
Sacharidy41 g
z toho cukry3.5 g
Bílkoviny6.5 g
Sůl0.56 g
Vláknina g
Garantem a dodavetelem hodnocení éček je nezávislá organizace Fér potravina.