Shimeji hnědé, vanička

150 g
54,90 Kč 366,00 Kč/kg
Kategorie:
Země původu: Jižní Korea, Čína,

Popis produktu

V Japonsku, ale i v Itálii to jsou velmi populární houby. Mají jemné houbové aroma s oříškovou chutí a po tepelném zpracování si zachovávají svůj tvar i konzistenci.
V gastronomii mají pestré využití. V tradiční asijské kuchyni je použijte do nudlí, polévek nebo pánve WOK. V evropské kuchyni se používají do těstovin, omáček a polévek, kterým dodají jemnou houbovou chuť i estetický zážitek. Díky svému tvaru se přidávají do klasických houbový pokrmů. Houby je před konzumací nutné tepelně upravit dušením, vařením nebo pečením.

TIP: Jednoduchá smetanová omáčka s houbami – ke zpěněné cibuli na másle přidejte houby Shimeji a obdělávejte do měkka. Zalijte smetanou a dochuťte solí a pepřem. Omáčku použijte k těstovinám, rýži nebo gnocchi. Do hotové omáčky můžete přidat na drobno nakrájenou zelenou cibulkou, petrželku.

Použití: Sáček rozbalte a příčným řezem odstraňte nožičky se zbytky substrátu.

Složení

Shimeji hnědé - čerstvé