Holoubek a pravnuci
Shii-take, vanička
80 gDoručení už do 60 minut
Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.
- Popis
- Složení
- Podobné produkty
- Další produkty značky
- Recepty
Výtečná houba hojně využívaná v přípravě asijských jídel.
Pro svou kořeněnou chuť a výrazné aroma si shiitake vysloužila pojmenování perla mezi houbami.
Požadavky na jakost
(1) Čerstvé houby volně rostoucí a čerstvé houby pěstované, s výjimkou pěstovaných žampionů, musí být pevné konzistence, dobře na sucho očištěné, bez cizích příměsí a nečistot. Houby nesmějí být přestárlé, plesnivé, zapařené a nadměrně vlhké. Mohou být rozděleny nejvýše jedním řezem, klobouk však musí být spojen s třeněm. Loupání klobouků hub není dovoleno s výjimkou klouzků.
(2) U hub uvedených v odstavci 1 se dovoluje perforace do 10 % povrchu plochy řezu, nejvýše však tři otvory, a menší poškození plodnic úlomky nebo požerky na dvou místech. Poškozených hub může být nejvýše 5 %, přičemž poškozenými houbami se rozumí houby, kterým chybí více než čtvrtina klobouku nebo v nichž se vyskytují škůdci.
Použití
Shiitake můžeme dusit, smažit, grilovat i péct. Často se připravuje v kombinaci s nudlemi.
Z shiitake si můžete také připravit čaj. Rozdrcené houby zalijte vroucí vodou, přikryjte a nechte 10 až 15 minut louhovat.
Tip! Vyzkoušejte Vegetariánské ramen nudle podle Koko.
Skladování
Skladujte při teplotě 0–6 °C.
Složení
Shii-také - čerstvé |