Chilli Rawit – pálivost 8, sáček

50 g
Vyprodáno. Očekáváme dnes.
Poslat e-mail, až bude skladem
Zobrazit podobné zboží z kategorie »
Země původu: Maroko,
Víte, že...
Lokální produkty a záruka čerstvosti

Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.

Chilli papričky Rawit dorůstají velikosti 2–3 cm a jsou poměrně ostré (dosahují pálivosti 100.000–225.000 Scovilleho jednotek).

Použití

Velmi oblíbené jsou papričky k přípravě různých studených i teplých omáček, past a dochucovadel. Známá je pasta Sambal vyrobená z chilli papriček, česneku, cibule, šalotky, soli, octa a cukru – používá se často v Indonésii, Malajsii na Srí Lance a v jižní Africe. Používá se jako dochucovadlo, dip nebo dresink.

Další populární pastou je tzv. Harissa – směs chilli papriček a česneku, typická pro severní Afriku, především Maroko, Tunisko a Alžír. Někdy jsou přidávány také další přísady: koriandr, olivový olej, rajská jablíčka, kumin a další. Nejčastěji se používá k ochucení pokrmů.

Častá je kombinace chilli papriček a koriandru, který jejich chuť a výraznost výborně doplňuje a „ladí“.

Nechte se inspirovat recepty od Romana Vaňka! Červené chilli můžete využít např. v receptu na fazolové chilli.

Upozornění

Chilli papričky by se nikdy neměly konzumovat vcelku – mohly by způsobit i závažné poškození trávicího traktu!

Skladování

Uchovávejte v suchu.

 

Složení

Chilli Rawit
Pálivost 8
I. jakost