• V Den české státnosti fungujeme stejně, jako každý jiný den. Užijte si volno a nákupy nechte na nás! Bez front až ke dveřím. 
4 PORCE

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 8 plátků toustového chleba
  • 6 vajec uvařených natvrdo
  • 2 zralá avokáda
  • 80 g řapíkatého celeru
  • 30 g dijonské hořčice
  • 15 g citronové šťávy
  • 30 g majonézy
  • 1 lžíce najemno nakrájené pažitky
  • 2 větší rajčata
  • 1 kávová lžička čerstvě mletého pepře
  • 1 lžička soli
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Celer nakrájíme najemno. Avokádo rozkrojíme, odstraníme pecku a dužninu vykrojíme lžící. Poté ji nakrájíme na kostky o hraně 0,5 cm.
  • 2Vejce rozkrojíme napůl, žloutky dej do misky a vidličkou je rozetřeme s hořčicí a citronovou šťávou. Přidáme majonézu a promícháme.
  • 3Bílky nakrájíme najemno a vmícháme je do rozetřených žloutků.
  • 4Přidáme nakrájený řapíkatý celer, avokádo, nakrájenou pažitku, sůl a pepř a promícháme. Dáme vychladit do lednice. Salát případně dochutíme solí.
  • 5Rajčata nakrájíme na plátky silné 1 cm. Opečeme plátky toustového chleba, položíme na ně plátek rajčete a na něj část salátu.
Tip
Avokádo můžete místo krájení rozmačkat nahrubo vidličkou. Salát bude mít jinou texturu. Nebo můžete část avokáda nakrájet a část rozmačkat vidličkou. Do salátu můžete přidat několik kapek tabasca.
Roman Vaněk

S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

Přidejte si recepty z celého internetu

Nakrmte Rohlík jakýmkoliv receptem, z internetu nebo z vlastní hlavy. My ho omrkneme a uděláme vám z něj nákupní seznam. Za pár sekund máte hotovo.

Přidat recept

SUROVINY

8 plátků toustového chleba

Toustový chléb bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

6 vajec uvařených natvrdo

Vejce bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

2 zralá avokáda

 

80 g řapíkatého celeru

 

30 g dijonské hořčice

 

15 g citronové šťávy

 

30 g majonézy

 

1 lžíce najemno nakrájené pažitky

 

2 větší rajčata

 

1 kávová lžička čerstvě mletého pepře

 

1 lžička soli