Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy
4 PORCE

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 8 plátků toustového chleba
  • 6 vajec uvařených natvrdo
  • 2 zralá avokáda
  • 80 g řapíkatého celeru
  • 30 g dijonské hořčice
  • 15 g citronové šťávy
  • 30 g majonézy
  • 1 lžíce najemno nakrájené pažitky
  • 2 větší rajčata
  • 1 kávová lžička čerstvě mletého pepře
  • 1 lžička soli
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Celer nakrájíme najemno. Avokádo rozkrojíme, odstraníme pecku a dužninu vykrojíme lžící. Poté ji nakrájíme na kostky o hraně 0,5 cm.
  • 2Vejce rozkrojíme napůl, žloutky dej do misky a vidličkou je rozetřeme s hořčicí a citronovou šťávou. Přidáme majonézu a promícháme.
  • 3Bílky nakrájíme najemno a vmícháme je do rozetřených žloutků.
  • 4Přidáme nakrájený řapíkatý celer, avokádo, nakrájenou pažitku, sůl a pepř a promícháme. Dáme vychladit do lednice. Salát případně dochutíme solí.
  • 5Rajčata nakrájíme na plátky silné 1 cm. Opečeme plátky toustového chleba, položíme na ně plátek rajčete a na něj část salátu.

TIP

Avokádo můžete místo krájení rozmačkat nahrubo vidličkou. Salát bude mít jinou texturu. Nebo můžete část avokáda nakrájet a část rozmačkat vidličkou. Do salátu můžete přidat několik kapek tabasca.
Roman Vaněk
Autor receptu
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

SUROVINY

8 plátků toustového chleba
Toustový chléb bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.
6 vajec uvařených natvrdo
Vejce bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.
2 zralá avokáda
 
80 g řapíkatého celeru
 
30 g dijonské hořčice
 
15 g citronové šťávy
 
30 g majonézy
 
1 lžíce najemno nakrájené pažitky
 
2 větší rajčata
 
1 kávová lžička čerstvě mletého pepře
 
1 lžička soli