Skip navigation
  • Our dear customers, interest in our service is currently enormous, and time slots are disappearing faster than cookies from the table. If none of them suit you, don't despair!
    Show more

4 Servings
Rychlovka

Buy all ingredients right below the recipe

INGREDIENTS

  • 6 vajec uvařených natvrdo
  • 2 zralá avokáda
  • 80 g řapíkatého celeru
  • 30 g dijonské hořčice
  • 15 g citronové šťávy
  • 30 g majonézy
  • 1 lžíce najemno nakrájené pažitky
  • 1 lžička soli
  • 1 kávová lžička čerstvě mletého pepře
  • 2 větší rajčata
  • 8 plátků toustového chleba

INSTRUCTIONS

  • 1
    Celer nakrájíme najemno. Avokádo rozkrojíme, odstraníme pecku a dužninu vykrojíme lžící. Poté ji nakrájíme na kostky o hraně 0,5 cm.
  • 2
    Vejce rozkrojíme napůl, žloutky dej do misky a vidličkou je rozetřeme s hořčicí a citronovou šťávou. Přidáme majonézu a promícháme.
  • 3
    Bílky nakrájíme najemno a vmícháme je do rozetřených žloutků.
  • 4
    Přidáme nakrájený řapíkatý celer, avokádo, nakrájenou pažitku, sůl a pepř a promícháme. Dáme vychladit do lednice. Salát případně dochutíme solí.
  • 5
    Rajčata nakrájíme na plátky silné 1 cm. Opečeme plátky toustového chleba, položíme na ně plátek rajčete a na něj část salátu.
Tip
Avokádo můžete místo krájení rozmačkat nahrubo vidličkou. Salát bude mít jinou texturu. Nebo můžete část avokáda nakrájet a část rozmačkat vidličkou. Do salátu můžete přidat několik kapek tabasca.
Roman Vaněk
With Rohlik, we have put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how your dish turned out #rohlikchef

INGREDIENTS