
Statek Horní Dvorce Gouda ovčí strouhaný sýr
0,075 g- Popis
- Složení
- Podobné produkty
- Další produkty značky
Archivní ovčí sýr strouhaný na jemno vyrobený ruční výrobou.
K výrobě ovčích sýrů používají 100% ovčí mléko z vlastního chovu. Nejrozmanitější byliny a traviny z jejich pastvin totiž dodávají mléku a následně sýru nezaměnitelnou, jedinečnou chuť. Ochutnejte produkty ruční farmářské výroby, které vznikají tradičními vyrobními postupy a jsou bez konzervantů a barviv.
Ovčí mléko obsahuje více vitamínů než mléko kravské a jelikož obsahuje méně laktózy, je vhodné i pro lidi s intolerancí na laktózu.
Použití
Vhodný na dochucení a posyp pokrmů.
Příběh Statku Horní Dvorce
Statek koupili manželé Dubovi v roce 2004. Už od vysoké školy mluvili o tom, že po ukončení studia chtějí farmu s chovem ovcí. Chtěli mít vše na jednom místě (chov, zpracování a výrobu potravin) a nabízet lidem poctivé a adresné výrobky ze statku. Nyní nabízí ovčí sýry, ovčí mléčné výrobky, uzeniny s jehněčím masem a jehněčí maso.
Jak se to dělá
Manželé Dubovi vybudovali plnohodnotnou zemědělskou společnost hospodařící v jižních Čechách, která má jako cílové produkty čerstvé a zrající ovčí sýry. Sýry vyráběné v jejich sýrárně neobsahují konzervanty ani barviva. Ruční výroba umožňuje šetrné zacházení jak se sýrařským zrnem během výroby, tak i s jednotlivými sýry. Minimalizuje se tím odcházení chuťových látek pryč do syrovátky a ztráty důležitých nutričních hodnot sýrů. Produkty ze Statku Horní Dvorce jsou poctivé, lahodné a vyráběné s láskou k přírodě.
Proč si Dubovi vybrali Rohlík?
„Spolupráce s Rohlíkem je jednoduchá. Zvažovali jsme zda mít svůj vlastní e-shop, ale s Rohlíkem je to výhodnější. Především je skvělé, že Rohlík propaguje poctivé výrobce.”
Skladování
Skladujte od 2–8 °C, po otevření spotřebujte do 2 dnů.
Výrobce
Statek Horní Dvorce s.r.o.
Horní Dvorce 22
378 53 Strmilov
Česká republika
Trvanlivost
Složení
Ovčí mléko | |
Mlékařské kultury | |
Syřidlo | |
Sůl | 3 % |
Nutriční hodnoty na 100 g
1496 kJ/361 kcal | |
g | |
g | |
g | |
g | |
g | |
g | |
g |
Alergeny
Mléko |