QuattroColli Pecorino Romano Q.C.

200 g
129,90 Kč 649,50 Kč/kg
Země původu: Itálie,

Typický tvrdý italský sýr vyráběný z plnotučného ovčího mléka. Chuť sýru je slaná, výrazně pikantní a proto má široké využití v kuchyni. 

Král všech sýrů parmezán QuattroColli Pecorino Romano Q.C. pochází z Itálie. Je ideálním doplňkem na přípravu italských pokrmů.

Po otevření vás překvapí jeho nádherná silná vůně a jeho chuť? Tak ta Vás dostane na kolena. Jeho intenzivní chuť se pomalu rozpouští ve vašich ústech, je to nezapomenutelný zážitek.

Je to jednička mezi sýry.

Použití

QuattroColli Pecorino Romano Q.C. se používá převážně na těstoviny nebo např. na risotto, ale co takhle zkusit něco nového? Je to velice výrazný sýr, proto je skvělý v kombinaci s nečím méně výrazným.

Zde najdete skvělý tip jak si vaši kuchyň trochu obměnit. Vyzkoušejte zeleninové dortíčky posypané výborným sýrem QuattroColli Pecorino Romano Q.C.

Vejce a žloutky dobře rozmíchejte s mlékem a se škrobovou moučkou, osolte a opepřete. Zeleninu (brokolici, papriku) krátce povařte v osolené vodě, sceďte a nechte okapat, popř. nakrájejte na menší kostičky.

Utřete máslo s tvarohem a solí, přidejte mouku a vypracujte hladké těsto. Rozválejte ho na pomoučeném vále na plát a vykrájejte kolečka o něco větší, než máte formičky na bábovičky nebo na košíčky. Těstem pokryjte dno vymazaných formiček a okraje vytáhněte do výšky. Na těsto nandejte zeleninovou směs, zalijte mléčnou hmotou, uhlaďte a posypte sýrem QuattroColli Pecorino Romano Q.C.

Formičky vložte do trouby vyhřáté na 200°C a pečte asi 30 minut (během pečení stáhněte teplotu trouby na 180°C).

O výrobci

Parmareggio se narodil v roce 1983 v Montecavolo di Quattro Castella, v kopcích Reggio Emilia v oblasti původu Parmigiano Reggiano. V posledních letech se stal světovým lídrem ve výrobě a marketingu Parmigiano Reggiano.

V roce 2004 získal Granterre Consortium Modena většinový balík akcií. Konsorcium Granterre je družstvo, které kombinuje 60 jednotlivých producentů a 36 mlékáren představujících přibližně 1 000 zemědělských podniků.

V roce 2006 byl zahájen projekt Parmareggio se specifickým záměrem vytvořit značku v nediferencovaném světě Parmigiano Reggiano. 

Byla vytvořena současná značka Parmareggio, která zavedla do značky pana Parmareggia, ideálního vlastníka firmy a garant kvality Parmigiano Reggiano Parmareggio. 

Od roku 2009 pak společnost Parmareggio zařadila společnost Fiordalba Srl a továrnu na výrobu másla Modena. Nabízí tak, stejně jako lídra v Parmigiano Reggiano, jedné z předních společností v oblasti výroby, balení a uvádění na trh másla.

Skladování

Skladujte při teplotě od +4˚C/8˚C. Po otevření skladovat v lednici nejlépe ve skleněné nebo plastové nádobě či zabalené ve folii odděleně od ostatních potravin. Spotřebujte do 10 dnů od otevření. 

Výrobce

PARMAREGGIO S.p.A 
Via Polonia 30/33
411 22 Modena
Itálie

Trvanlivost

Obvyklá trvanlivost od doručení nákupu: 91 dní.

Garantovaná minimální trvanlivost tohoto produktu od doručení nákupu: 30 dní.Pokud by minimální trvanlivost tohoto zboží byla ve vašem nákupu menší, kontaktujte nás a my vám vrátíme zaplacenou cenu zboží v kreditech. Nevztahuje se na zboží ze sekce Zachraň jídlo.

Složení

Ovčí mléko99.14 %
Jedlá sůl0.52 %
Původní mléčné eznymy0.3 %
Syřidlo
Tuk min.35 %

Nutriční hodnoty na 100 g

Energetická hodnota1607 kJ/384 kcal
Tuky32 g
z toho nasycené mastné kyseliny18 g
Sacharidy0 g
z toho cukry0 g
Bílkoviny26 g
Sůl5.2 g
Vláknina g

Alergeny

Mléko