Salát Radicchio 1 ks

cca 400 g
cca 51,44 Kč 129,90 Kč/kg
Země původu: Itálie,

Salát radicchio má bílo-žilkované červené listy a nahořklou, kořeněnou chuť. 

Použití

V italské kuchyni je salát radicchio obvykle grilovaný na olivovém oleji, nebo se přidává do rizota a těstovin, do závinů či nádivek do drůbeže. Může se dusit nebo zapékat, restovat na másle nebo zadělávat na smetaně. Tepelnou úpravou se chuť salátu zjemní.

Tip: Připravte si s námi lahodné italské rizoto.

Na olivovém oleji zpěňte cibulku, přidejte pokrájenou hlávku salátu radicchio a chvíli poduste. Přidejte rýži, postupně za stálého míchání vařte a po troškách zalévejte bílým vínem a vývarem, dokud rýže není uvařená. Přidejte strouhaný parmezán, máslo a čerstvě mletý pepř, promíchejte a můžete podávat.

Přejeme dobrou chuť.

Skladování

Uchovávejte při teplotě kolem 3 °C a při vyšší vlhkosti.