MASO!
MASO! Hovězí kostky na guláš
cca 0,85 kgBĚŽNĚ ČERSTVÉ 4 DNY
Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.
- Popis
- Složení
- Podobné produkty
- Další produkty značky
- Recepty
Hovězí kostky na guláš jsou očištěné kousky masa, které jsou vybírány z vrchního a spodního šálu, ořechu a případně plece. Výsledný guláš bude tedy spíše libový než silně klihovatý.
Kostky jsou očištěny tak, aby mohly bez zbytečného zdržování rovnou do hrnce.
Více o hovězím značky MASO!
Hovězí je vždy jen z mladého býka z plemene Českého strakatého skotu, také znám jako ČESTR, u kterého je kontrolovaná zmasilost a protučnělost. Zvířata jsou chována na několika farmách, kde jsou pouze na slámě, což příznivě prospívá jejich kondici. Po celý život mají větrané stáje a přístup k žrádlu stejně jako vodě, podáváno je jim pouze české krmivo. Po porážce jsou býci minimálně týden vyvěšeni na sucho, aby jejich maso zkřehlo.
Maso pro Rohlik.cz zpracovávají v TORO Hlavečník a to podle přesných požadavků na zmasilost a protučnělost každého kusu tak, aby pro vás byla vždy zajištěna dokonalá kvalita.
Použití
Maso je ideální na guláš, kde se krásně rozvine jeho chuť.
Tip! Připravte si hovězí guláš dle následujícího receptu:
V kastrole rozehřejte sádlo, orestujte na něm najemno nakrájenou cibuli dohněda a zasypte mletou paprikou. Následně přidejte kousky masa, které opečte ze všech stran a přijde sůl s pepřem. Přidejte rajský protlak, promíchejte a zalijte malým množstvím vody. Do základu přisypte kmín, prolisovaný česnek a nechte dusit na co nejnižší teplotě přibližně hodinu.
Během vaření stále přilévejte vodu po menších částech, aby se guláš nepřipaloval. Po změknutí masa přidejte rozemnutou majoránku a vařte ještě 10 minut. Podávejte posypané čerstvě nakrájenou cibulí, nejlépe s houskovým knedlíkem, případně s bramboráčky nebo těstovinami.
O výrobci
TORO Hlavečník je největší divizí společnosti CHOVSERVIS a.s. Zabývá se porážkou jatečných zvířat (skotu, prasat a ovcí), ale jejich specializací a nosným výrobním programem je porážka a produkce kvalitního hovězího masa, především „Mladých býků“ (do 24 měsíců věku). Ti tvoří 97 % z celkového počtu poraženého hovězího dobytka.
Další činností divize TORO Hlavečník je výroba masných výrobků a specialit. Nabízí široký sortiment od drobných masných výrobků (párky, klobásy), přes salámy, vařené masné výrobky, lahůdkářské speciality (paštiky, aspiky), až po uzená masa.
Skladování
Skladujte při teplotě 0–4 °C.
Výrobce
CHOVSERVIS a.s.
Zemědělská 897,
500 03 Hradec Králové
Česká republika
Trvanlivost
Složení
Hovězí maso |