MASO!

MASO! Vepřová plec v celku

cca 0,85 kg

BĚŽNĚ ČERSTVÉ 6 DNŮ

Od českého farmáře

cca

 207,00 Kč 243,30 Kč/kg

Doručení už do 60 minut

500+ zákazníků pravidelně nakupuje

Země původu: Česká republika,
Víte, že...
Lokální produkty a záruka čerstvosti

Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.

Vepřová plec je partie z přední nohy prasete. Charakteristické pro ni je výraznější mramorování tukem, které jí dává jedinečnou šťavnatost.

Plec se ideálně hodí na guláš, nudličky, nebo třeba na mletí do holandských řízků.

Více o vepřovém značky MASO!

Vepřové je vždy z vybraných vepřů s kontrolovanou zmasilostí a protučnělostí otcovské linie plemene Duroc. Všichni vepři pocházejí z farmy v Kostelecké Lhotce v podhůří Orlických hor. Prasata mají po celý život minimálně o 20 % více životního prostotu a také jim je zachován přirozený denní cyklus, kdy jim není uměle přisvětlováno a tím prodlužován den. Veškeré krmivo pro krmení prasat je regionálního charakteru. Základní složkou krmiva je syrovátka z nedaleké mlékárny, která prasatům velmi chutná a zároveň se pozitivně odráží v chutí masa.

Maso pro Rohlik.cz bourají a zpracovávají v TORO Hlavečník a to podle přesných požadavků tak, aby proto vás byla vždy zajištěna dokonalá kvalita.

Použití

Vepřová plec je ideální volbou na pečení nebo dušení.

Tip! Připravte si dle následujícího receptu vepřovou plec na česneku:

Vepřovou plec nakrájejte na větší kostky cca 4×4 cm. Cibuli nakrájejte najemno. Oloupaný česnek prolisujete v lisu.

Do rozpáleného hrnce dejte rozpustit trochu sádla, poté přidejte cibuli a nechte ji orestovat dohněda. Následně přidejte vepřové maso, osolte ho a opepřete. Až se maso orestuje, přidejte prolisovaný česnek, ještě chvíli nechte orestovat a zalijte vývarem. Zavařte, přiklopte a nechte dusit doměkka. Dle potřeby můžete zahustit jíškou a nechte provařit alespoň dalších 10 minut. Dle potřeby dochuťte solí, pepřem a případně ještě můžete přidat česnek.

O výrobci

TORO Hlavečník je největší divizí společnosti CHOVSERVIS a.s. Zabývá se porážkou jatečných zvířat (skotu, prasat a ovcí), ale jejich specializací a nosným výrobním programem je porážka a produkce kvalitního hovězího masa, především „Mladých býků“ (do 24 měsíců věku). Ti tvoří 97 % z celkového počtu poraženého hovězího dobytka.  

Další činností divize TORO Hlavečník je výroba masných výrobků a specialit. Nabízí široký sortiment od drobných masných výrobků (párky, klobásy), přes salámy, vařené masné výrobky, lahůdkářské speciality (paštiky, aspiky), až po uzená masa.

Skladování

Skladujte při teplotě 0–4 °C.

Výrobce

CHOVSERVIS a.s.
Zemědělská 897,
500 03 Hradec Králové
Česká republika

Trvanlivost

Obvyklá trvanlivost od doručení nákupu: 6 dní.

Garantovaná minimální trvanlivost tohoto produktu od doručení nákupu: 3 dny.Pokud by minimální trvanlivost tohoto zboží byla ve vašem nákupu menší, kontaktujte nás a my vám vrátíme zaplacenou cenu zboží v kreditech. Nevztahuje se na zboží ze sekce Zachraň jídlo.

Složení

Vepřová plec