Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 6 sáčku šípkového čaje
- 700 ml vody
- 300 ml 100% pomerančové šťávy
- 1 střední jablko (270 g)
- 1 střední pomeranč (150 g)
- 30 ml citronové šťávy
- 1 citron
- 30 g medu
JEŠTĚ POTŘEBUJETE
- Skořice celá
- Zázvor
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Nejprve si dejte vařit 700 ml vody na čaj ve větším hrnci. Jakmile voda dojde do bodu varu, plamen vypněte, do hrnce vložte 6 sáčků šípkového čaje, hrnec přikryjte pokličkou a čajové sáčky nechte 10 minut louhovat.
- 2Mezitím si připravte pomerančovou a citronovou šťávu, jablko omyjte a nakrájejte na kostičky, pomeranč oloupejte a nakrájejte na plátky a citron nakrájejte na plátky.
- 3Po vylouhování vyjměte čajové sáčky z hrnce a do hrnce s teplým čajem přidejte 30 g medu. Poté přilijte připravenou pomerančovou a citronovou šťávu a přidejte nakrájené ovoce.
- 4Takto připravený punč můžete ihned podávat.
Tip
V momentě, kdy budete čajové sáčky zalévat horkou
vodou, do hrnce přidejte skořici (nejlépe celou) a oloupaný
čerstvý zázvor.

Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek.
Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené.
Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na
rychlé a zdravé vaření.
Autorka fotografie je Marie Bartošová.