• Vážení zákazníci, momentálně se bohužel potýkáme s nedostatkem skladových kapacit a nemáme tak otevřen dostatek časových oken na to, abyste si mohli objednat nákup na čas, který vám vyhovuje. Omlouváme se, že se na nás nemůžete plně spolehnout a usilovně pracujeme na nápravě.
1 KOLÁČ

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

TĚSTO

  • 200 g hladké mouky
  • 100 g vychlazeného másla
  • velká špetka soli

NÁPLŇ

  • 400 g sýru Gouda
  • 100 g crème fraîche nebo kysané smetany (16%)
  • 100 g smetany ke šlehání (33%)
  • 4 čerstvé hřiby
  • 3 vejce
  • 3 polévkové lžíce ajvaru
  • bílý pepř
  • sůl
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP NA TĚSTO

  • 11 kostku ledu necháme ve skleničce povolit, aby se částečně rozpustil. Mouku promícháme se solí, přidáme k ní máslo rozkrájené na menší kousky a dvě lžíce ledové vody (led můžete také rozsekat v robotu a přidat dvě lžíce ledové tříště). Velmi rychle zpracujeme hutné těsto, aby se máslo příliš nerozpustilo. Těsto rozválíme a vyložíme do formy o ∅ 24 cm, nejlépe s odnímatelným dnem, protože těsto je opravdu velmi křehké.

POSTUP NA NÁPLŇ

  • 1Sýr nastrouháme na hrubém struhadle. Na připravené těsto ve formě rozetřeme ajvar. Na něj stejnoměrně rozprostřeme nastrouhaný sýr. Na něj nakrájíme na tenké plátky hřiby.
  • 2V míse metličkou krátce vyšleháme kysanou smetanu se sladkou smetanou a vejci. Směs osolíme a opepříme podle chuti a nalijeme ji na připravený quiche.
  • 3Pečeme 35 minut v troubě vyhřáté na 175°C s ventilátorem. Quiche můžeme podávat ihned po vytažení z trouby nebo vychladlý.
Laskominy od Maryny

Úspěšná brněnská foodbloggerka a majitelka skvělého pekařství spojila své síly s Rohlíkem a společně vám přinášíme várku skvělých laskomin.

Přidejte si recepty z celého internetu

Nakrmte Rohlík jakýmkoliv receptem, z internetu nebo z vlastní hlavy. My ho omrkneme a uděláme vám z něj nákupní seznam. Za pár sekund máte hotovo.

Přidat recept

TĚSTO

200 g hladké mouky

Hladká mouka bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

100 g vychlazeného másla

Máslo bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

velká špetka soli

 

NÁPLŇ

400 g sýru Gouda

 

100 g crème fraîche nebo kysané smetany (16%)

 

100 g smetany ke šlehání (33%)

 

4 čerstvé hřiby

 

3 vejce

 

3 polévkové lžíce ajvaru

 

bílý pepř

 

sůl