Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 250 g listového těsta
- 1 svazek červené řepy i s natí (cca 3 ks)
- 1 lžíce přepuštěného másla
- 1 stroužek česneku
- 180 g kozího sýru s bílou plísní na povrchu
- kopr
- sůl
- pepř
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Odřízneme bulvy červené řepy, omyjeme je, oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Omytou nať z červené řepy rozdělíme na listy a řapíky. Řapíky nakrájíme na 2 cm špalíčky, menší lístky necháme celé, větší překrojíme na půl.
- 2V hlubší pánvi rozehřejeme máslo, vhodíme na něj česnek rozdrcený dlaní, chvilku jej orestujeme a přidáme plátky červené řepy. Restujeme tak 3 minuty, přihodíme na pánev řapíky a za další dvě minuty ještě listy. S těmi už restujeme pouze minutu, osolíme a opepříme.
- 3Těsto rozválíme na pečícím papíru na celý plech. Poklademe na něj červenou řepu tak, aby vznikl po celém obvodu dvoucentimetrový okraj. Na červenou řepu rozložíme plátky kozího sýru. Můžeme ještě lehce osolit. Pečeme 20 až 30 minut v troubě vyhřáté na 200°C s ventilátorem.
- 4Po upečení posypeme většími snítkami kopru. Můžeme podávat teplé i vychladlé.

Laskominy od Maryny
Úspěšná brněnská foodbloggerka a majitelka skvělého pekařství spojila své síly s Rohlíkem a společně vám přinášíme várku skvělých laskomin.