• Vážení zákazníci, momentálně se bohužel potýkáme s nedostatkem skladových kapacit a nemáme tak otevřen dostatek časových oken na to, abyste si mohli objednat nákup na čas, který vám vyhovuje. Omlouváme se, že se na nás nemůžete plně spolehnout a usilovně pracujeme na nápravě.
4 PORCE

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 150 g zelené drobnozrnné francouzské čočky
  • 2 snítky čerstvého tymiánu nebo 1 lžička sušeného
  • 1 máslová dýně
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 1 červená cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 200 ml rajčatového pyré
  • 2-3 rajčata
  • 100 g sýru feta
  • 2 jarní cibulky
  • 1 lžička soli
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Čočku letmo přeberte, propláchněte na cedníku, nasypte do kastrůlku, zalijte dostatečným množstvím studené vody a přiveďte k varu. Pokud máte 5 minut navíc, vroucí vodu slijte, zalijte čočku novou studenou vodou a ještě jednou přiveďte k varu. Přidejte tymián a zvolna vařte 25 minut.
  • 2Dýni oloupejte škrabkou, rozkrojte napůl a lžící vyberte veškerou roztřepenou dužinu se semínky. Očištěnou dýni nakrájejte na hranolky dlouhé 4-5 cm s různým stupněm zakroucení. Promíchejte se dvěma lžícemi olivového oleje, velkou špetkou soli, rozložte na plech vyložený papírem na pečení a vložte do trouby vyhřáté na 200-220 stupňů.
  • 3V mezičase oloupejte cibuli i česnek a obojí nakrájejte nadrobno. Rozehřejte pánev se zbytkem olivového oleje a nechte v něm cibuli, česnek a špetku soli změknout a zesklovatět. Zalijte rajčatovým pyré, dvěma lžícemi vody a nechte zvolna pobublávat, než se čočka dovaří.
  • 4Jakmile uběhne 25 minut, čočku odstavte, slijte a vsypte do připravené rajčatové omáčky. Promíchejte a dosolte podle chuti. Nechte 5 minut odpočívat. Zatím nakrájejte rajčata na menší kousky, jarní cibulku na tenké plátky a rozdrobte fetu.
  • 5Až si čočka odpočine, přimíchejte k ní rajčata a tuto směs rozdělte na talíře. Ozdobte kousky pečené dýně, posypte rozdrobenou fetou a jarní cibulkou, zajásejte nad barevným kontrastem, který to vytvořilo, a hned servírujte na stůl.
Kuchařka pro dceru

Autorkou úspěšného blogu Kuchařka pro dceru je Jana Florentýna Zatloukalová.

Přidejte si recepty z celého internetu

Nakrmte Rohlík jakýmkoliv receptem, z internetu nebo z vlastní hlavy. My ho omrkneme a uděláme vám z něj nákupní seznam. Za pár sekund máte hotovo.

Přidat recept

SUROVINY

150 g zelené drobnozrnné francouzské čočky

Francouzská čočka bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

2 snítky čerstvého tymiánu nebo 1 lžička sušeného

Tymián čerstvý i sušený bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

1 máslová dýně

 

4 lžíce olivového oleje

 

1 červená cibule

 

2 stroužky česneku

 

200 ml rajčatového pyré

 

2-3 rajčata

 

100 g sýru feta

 

2 jarní cibulky

 

1 lžička soli