Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY NA TĚSTO
- 200 g ječná celozrnná mouka
- 100 g pšeničná polohrubá mouka
- 120 g bílý jogurt (3 %)
- 1 vejce
- 60 g máslo
SUROVINY NA NÁPLŇ
- 400 g strouhaná jablka
- 60 g čekankový sirup
- Lžíce skořice
- Mandlové plátky
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
VÝŽIVOVÉ HODNOTY NA PORCI
- 1455 kJ, 2 g bílkovin, 15 g sacharidů, 4 g tuku
POSTUP
- 1Troubu si předehřejte na 175 °C.
- 2Poté společně smíchejte mouku, vejce, jogurt a rozpuštěné máslo. Vypracujte nelepivé těsto a rozdělte ho na dvě části. Z každé části vyválejte tenké pláty.
- 3Nastrouhaná jablka smíchejte s čekankovým sirupem a skořicí. Naneste na vyválené pláty a zamotejte.
- 4Pečte na 175 °C přibližně 25 minut.
- 5Dle svých preferencí můžete štrúdl ještě před vložením do trouby potřít rozšlehaným vejcem. Podávat můžete sypané cukrem.

Ne hladu
Pět nutričních terapeutek, které sdílí společnou vizi – předávat zdravý přístup k jídlu a vést širokou veřejnost i jednotlivé klienty k úpravě životního stylu tak, aby byla změna dlouhodobě udržitelná.