Získejte exkluzivní výhody za vaši první objednávku:

Doručení už od 60 minut

30 dní doprava zdarma

100% záruka spokojenosti

Doprava

Košík

2 PLACKY
Do hodinky

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY NA TĚSTO

  • 250 g hladké mouky + další na vyválení
  • 120 ml vlažné (ideálně perlivé) vody
  • Lžička soli
  • Lžíce sádla + další na potření okrajů placky

SUROVINY NA PLACKY

  • Středně velký hříbek nebo 2 žampiony
  • 3 plátky slaniny
  • Pár lžiček čerstvého sýra nebo gervais
  • 3 lžíce zakysané smetany
  • Sůl
  • Čerstvě mletý pepř

JEŠTĚ POTŘEBUJETE

  • Potravinářská fólie
  • Papír na pečení

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1
    Nejdříve vypracujte těsto. Smíchejte mouku se solí. V rendlíku rozehřejte sádlo, aby bylo tekuté a přilijte k němu perlivou vodu, aby se ohřála. Vlažnou směs vlijte k mouce do větší mísy. Propracujte těsto asi 5 minut, aby bylo vláčné a nelepilo se. Odložte těsto zabalené do potravinové folie na minimálně 30 minut do lednice.
  • 2
    Připravte si suroviny, jimiž budete obkládat každou placku. Pamatujte, že se Flammkuchen peče velmi krátce, proto vše musí být na velmi tenké, až průhledné plátky a to včetně hub, cibule či čehokoli dalšího, co vyžaduje tepelnou úpravu.
  • 3
    Rozehřejte troubu na maximum (250 °C), během toho mějte plech, na kterém budete péct, uvnitř, aby se nahřál. Díky tomu bude placka křupavá i zdola.
  • 4
    Rozdělte těsto z 250 gramů mouky na 2 placky – tak vzniknou dvě středně velké porce. Nebo ponechejte vcelku, pak placka zabere celý plech. Vyválejte pomocí trochy hladké mouky navíc a přendejte na pečící papír.
  • 5
    Každou placku potřete 3 vrchovatými lžícemi co nejtučnější zakysané smetany či créme fraiche (šlo by použít i žervé smíchané se zakysanou smetanou). Osolte a opepřete. Pak přidejte libovolné další ingredience dle chuti.
  • 6
    Když je trouba předehřátá, vyndejte plech, rychle na něj přendejte nazdobený Flammkuchen na pečícím papíru a vložte do horní části trouby. V tu chvíli troubu přepněte na gril a pečte podle barvy okrajů a sýra 5-6 minut.
  • 7
    Hotový Flammkuchen servírujte ihned. Na plech můžete hned dát další placku a celý proces opakovat. Dobrou chuť.
MENU od Koko
Veronika „Koko“ Šmehlíková je úspěšná blogerka a moderátorka, držitelka ocenění Blogerka i Foodblogerka roku, kterou znáte z Evropy 2 a vlastních pořadů MENU domů a MENU podle Koko.

SUROVINY NA TĚSTO

SUROVINY NA PLACKY

JEŠTĚ POTŘEBUJETE