Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
Ingredience
- 20 g čerstvého droždí
- 1 lžička cukru krystal
- 500 g pšeničné mouky hladké
- 1 lžíce řepkového nebo slunečnicového oleje
- 1 lžíce celého kmínu
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
Postup
- 1Připravte si větší mísu a naplňte ji 300 ml vlažné vody. Do vody rozdrobte droždí, přidejte cukr a promíchejte. Poté dejte mísu stranou a nechte droždí bobtnat 8–10 minut při pokojové teplotě.
- 2Do mísy přidejte 500 g mouky, 1 lžíci oleje, 1 lžíci kmínu a 2 lžičky soli a vypracujte hladké těsto. Mísu s těstem přikryjte utěrkou a nechte kynout 30–45 minut při pokojové teplotě.
- 3Mezitím si připravte plech a vyložte ho pečicím papírem.
- 4Až těsto vykyne, posypte si pracovní plochu 20 g mouky, vyklopte na ni vykynuté těsto a vypracujte z něj podlouhlý bochánek, který přesuňte na vyložený plech. Bochánek zakryjte utěrkou a nechte ještě 30 minut kynout.
- 5Přibližně 10 minut před koncem kynutí začněte předehřát troubu na 230 °C.
- 6Vykynutý chléb potřete vodou a posypte 1 lžičkou kmínu. Poté vložte plech do trouby a pečte 15 minut při 225–230 °C.
- 7Teplotu v troubě snižte na 200 °C a chléb pečte dalších 30–33 minut.
- 8Po upečení nechte chléb zcela vychladnout (potrvá to zhruba 1 hodinu). Následně ho nakrájejte na plátky a podávejte.

30 minut v kuchyni
Chcete si pochutnat, ale pro to, abyste stáli půl dne u plotny, jste se nenarodili? Tak to jste na správné adrese! Vařte rychle, chutně a dostupně. Autorka fotografie je Marie Bartošová.