Doprava

Košík

16 KUSŮ
Do hodinky

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 70 g čedaru
  • 50 g parmazánu
  • 3 stroužky česneku
  • 40 g másla
  • 130 g celozrnné špaldové mouky hladké
  • 1 vejce velikosti M
  • Sůl
  • Pepř
  • 200 ml vody

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1
    Nejprve najemno nastrouhejte čedar a parmazán. Česnek oloupejte a také nastrouhejte najemno.
  • 2
    Vezměte si menší hrnec, nalijte do něj vodu a přidejte máslo. Hrnec vložte na střední plamen a směs přiveďte k varu. Jakmile směs začne vřít, ztlumte plamen na mírný stupeň, do hrnce přisypte špaldovou mouku a tuto směs za stálého míchání vařte, dokud nevznikne tuhé těsto, které se odlepuje od stěn hrnce – potrvá to zhruba 10–13 minut. V tu chvíli vypněte plamen a do těsta zamíchejte nastrouhaný čedar, parmazán, česnek, sůl a pepř. Pevné těsto přesuňte do mísy a nechte alespoň 30 minut chladnout.
  • 3
    Jakmile těsto vychladne, dejte předehřívat troubu na 180–185 °C, připravte si plech a vyložte ho pečicím papírem.
  • 4
    Do zchladlého těsta nyní vmíchejte vejce. Z hotového těsta poté tvořte kuličky o hmotnosti 27–30 g a pokládejte je na připravený plech. Jakmile zpracujete všechno těsto, vložte plech do vyhřáté trouby a kuličky pečte 23–25 minut na 180–185 °C.
  • 5
    Po upečení plech vyjměte z trouby a upečené pufky nechte na plechu alespoň 60 minut chladnout. Po vychladnutí podávejte.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek. Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené. Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na rychlé a zdravé vaření. Autorka fotografie je Marie Bartošová

SUROVINY