Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 70 g čedaru
- 50 g parmazánu
- 3 stroužky česneku
- 40 g másla
- 130 g celozrnné špaldové mouky hladké
- 1 vejce velikosti M
- Sůl
- Pepř
- 200 ml vody
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Nejprve najemno nastrouhejte čedar a parmazán. Česnek oloupejte a také nastrouhejte najemno.
- 2Vezměte si menší hrnec, nalijte do něj vodu a přidejte máslo. Hrnec vložte na střední plamen a směs přiveďte k varu. Jakmile směs začne vřít, ztlumte plamen na mírný stupeň, do hrnce přisypte špaldovou mouku a tuto směs za stálého míchání vařte, dokud nevznikne tuhé těsto, které se odlepuje od stěn hrnce – potrvá to zhruba 10–13 minut. V tu chvíli vypněte plamen a do těsta zamíchejte nastrouhaný čedar, parmazán, česnek, sůl a pepř. Pevné těsto přesuňte do mísy a nechte alespoň 30 minut chladnout.
- 3Jakmile těsto vychladne, dejte předehřívat troubu na 180–185 °C, připravte si plech a vyložte ho pečicím papírem.
- 4Do zchladlého těsta nyní vmíchejte vejce. Z hotového těsta poté tvořte kuličky o hmotnosti 27–30 g a pokládejte je na připravený plech. Jakmile zpracujete všechno těsto, vložte plech do vyhřáté trouby a kuličky pečte 23–25 minut na 180–185 °C.
- 5Po upečení plech vyjměte z trouby a upečené pufky nechte na plechu alespoň 60 minut chladnout. Po vychladnutí podávejte.

Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek.
Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené.
Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na
rychlé a zdravé vaření.
Autorka fotografie je Marie Bartošová