Získejte exkluzivní výhody za vaši první objednávku:

Doručení už od 60 minut

30 dní doprava zdarma

100% záruka spokojenosti

Doprava

Košík

10 PORCÍ
Novinka

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY NA TĚSTO

  • 500 g hladké mouky
  • 100 g krupicového cukru
  • 300 ml vlažného polotučného mléka
  • 60 g másla
  • 20 g čerstvého droždí
  • 2 vejce
  • 1 lžička vanilkového extraktu nebo semínka z jednoho lusku
  • Kůra z 1 citrónu
  • Špetka soli

SUROVINY NA NÁPLŇ

  • 90 g másla
  • 70 g hnědého cukru
  • 75 g pistácií (nesolených a oloupaných)
  • 50 g lyofilizovaného ovoce (jahody, maliny, meruňky..)
  • 1 lžička mleté skořice

SUROVINY NA GLAZURU

  • 5 lžic javorového sirupu
  • 8 g vanilkového cukru (jeden sáček)
  • Šťáva z 1 citrónu
  • 100 ml vody

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1
    V míse smícháme mouku, cukr a sůl. V teplém mléce rozmícháme droždí a přilijeme do směsi. Přidáme rozpuštěné máslo, vajíčka, vanilku a citrónovou kůru. Vše promícháme do hladkého těsta. Necháme kynout na teplém místě asi hodinu.
  • 2
    Na náplň si v pánvi rozpustíme máslo s hnědým cukrem, přidáme najemno nasekané pistácie. Přisypeme skořici, promícháme a necháme krátce povařit, dokud se vše dobře nepropojí. Poté necháme vychladnout.
  • 3
    Vykynuté těsto vyválejte na obdélník. Předtím si podložku i válec pomoučníme. Natřeme připravenou náplní, posypeme rozdrceným lyofilizovaným ovocem a srolujeme do rolády. Poté ji podélně rozřízneme a spleteme dva konce do pletence. Vytvarujeme do věnce a dáme do kulaté formy vyložené pečícím papírem. Poté necháme ještě 20 minut kynout.
  • 4
    Předehřejeme troubu na 180 °C a pletenec pečeme 50 - 60 minut, dokut není uvnitř upečený (zkusíme špejlí). V průběhu pečení si připravíme glazuru. V malém hrnci smícháme javorový sirup, vanilkový cukr a citronovou šťávu. Vaříme na mírném ohni, dokud nezhoustne. Glazurou potřete pletenec hned po vytažení z trouby.
  • 5
    Dle libosti můžeme pletenec servírovat zakápnutý javorovým sirupem a posypaný pistáciemi, mandlemi nebo sušeným ovocem.
Zuzana Nová
Zuzana je dvojnásobná máma, skvělá kuchařka a pisatelka blogu Nová kuchyně. A navíc připravuje recepty speciálně pro Rohlík, takže i pro vás. Ochutnejte něco z jejích dobrot.

SUROVINY NA TĚSTO

SUROVINY NA NÁPLŇ

SUROVINY NA GLAZURU