Přeskočit navigaci

2 BURGERY
Do hodinky
Novinka

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

INGREDIENCE NA BURGERY

  • 2 bulky
  • 390g Hovězího masa (burgeru) s lojem
  • 4 plátky cheddaru

BACON DŽEM

  • 150g slaniny (používám mix slaniny a anglický)
  • 1,5 červené cibule (cca 120g)
  • 1 lžíce třtinového cukru
  • 1 lžička javorového sirupu
  • 1 lžička balsamica
  • 1 lžička hořčice
  • 1 lžička chipotle omáčky (dobrovolný)
  • Trochu vody podle potřeby (na hustotu)
  • Špetka pepře

PEPŘOVÁ MAJONÉZA

  • 4 lžíce majonézy
  • 1 lžíce worchesterové omáčky
  • Tuna čerstvého pepře

BACON DŽEM

  • 1
    Přidej cibuli a restuj ji dozlatova (cca 8–10 minut). Vmíchej česnek, cukr, sirup, ocet a špetku pepře. Můžeš i chipotle omáčku. Pomalu provař, dokud směs nezhoustne do lepivé marmeládové konzistence (cca 10–15 min).
  • 2
    Nakrájej slaninu na malé kousky a dej ji pomalu vyškvařit na středním ohni. Když je zlatavá, odeber přebytečný tuk (nech cca 1 lžíci). Nech lehce vychladnout.

PEPŘOVÁ MAJONEŹA

  • 1
    Smíchej majonézu s pepřem, hořčicí, kapkou citronu a worchestrovou omáčku. Nech aspoň 10 minut odležet, aby se chutě spojily.

SMASH BURGERY

  • 1
    Z masa vytvaruj 4 koule po 95g. Rozehřej pánev nebo grilovací plotnu na hodně vysokou teplotu. Polož kouli masa na suchou horkou plotnu a okamžitě rozmáčkni plochou stěrkou nebo lisem (smashni ji naplocho, tloušťka cca 1–1,5 cm). Nech smažit 2 minuty, dokud se nevytvoří křupavá krusta. Osol, opepři, otoč a hned polož dva plátky sýra, nech rozpustit. Opeč housky dozlatova na másle.
  • 2
    Spodní housku namaž pepřovou majonézou. Polož masa se sýrem, navrch dej 1–1,5 lžíce bacon džemu. Přiklop horní houskou s trochou majonézy.
Adam Rundus
Adam Rundus je food influencer a autor kuchařky SMASH-BA pro studenty a cestovatele. Ve svých receptech kombinuje kreativitu, jednoduchost a maximální využití surovin.

INGREDIENCE NA BURGERY

BACON DŽEM

PEPŘOVÁ MAJONÉZA