Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
INGREDIENCE NA BURGERY
- 2 bulky
- 390g Hovězího masa (burgeru) s lojem
- 4 plátky cheddaru
BACON DŽEM
- 150g slaniny (používám mix slaniny a anglický)
- 1,5 červené cibule (cca 120g)
- 1 lžíce třtinového cukru
- 1 lžička javorového sirupu
- 1 lžička balsamica
- 1 lžička hořčice
- 1 lžička chipotle omáčky (dobrovolný)
- Trochu vody podle potřeby (na hustotu)
- Špetka pepře
PEPŘOVÁ MAJONÉZA
- 4 lžíce majonézy
- 1 lžíce worchesterové omáčky
- Tuna čerstvého pepře
BACON DŽEM
- 1Přidej cibuli a restuj ji dozlatova (cca 8–10 minut). Vmíchej česnek, cukr, sirup, ocet a špetku pepře. Můžeš i chipotle omáčku. Pomalu provař, dokud směs nezhoustne do lepivé marmeládové konzistence (cca 10–15 min).
- 2Nakrájej slaninu na malé kousky a dej ji pomalu vyškvařit na středním ohni. Když je zlatavá, odeber přebytečný tuk (nech cca 1 lžíci). Nech lehce vychladnout.
PEPŘOVÁ MAJONEŹA
- 1Smíchej majonézu s pepřem, hořčicí, kapkou citronu a worchestrovou omáčku. Nech aspoň 10 minut odležet, aby se chutě spojily.
SMASH BURGERY
- 1Z masa vytvaruj 4 koule po 95g. Rozehřej pánev nebo grilovací plotnu na hodně vysokou teplotu. Polož kouli masa na suchou horkou plotnu a okamžitě rozmáčkni plochou stěrkou nebo lisem (smashni ji naplocho, tloušťka cca 1–1,5 cm). Nech smažit 2 minuty, dokud se nevytvoří křupavá krusta. Osol, opepři, otoč a hned polož dva plátky sýra, nech rozpustit. Opeč housky dozlatova na másle.
- 2Spodní housku namaž pepřovou majonézou. Polož masa se sýrem, navrch dej 1–1,5 lžíce bacon džemu. Přiklop horní houskou s trochou majonézy.

Adam Rundus
Adam Rundus je food influencer a autor kuchařky SMASH-BA pro studenty a cestovatele. Ve svých receptech kombinuje kreativitu, jednoduchost a maximální využití surovin.
