- Popis
- Složení
- Podobné produkty
- Další produkty značky
- Recepty
Filety okouna jsou velmi jemné chuti. Nedoporučuje se maso příliš ochucovat silným kořením, aby nezaniklo velmi jemné aroma tohoto okouna.
Jeho maso je tučné, má narůžovělou barvu a delikátní chuť, z evropských ryb se mu nejvíce podobá maso candáta, a je bohaté na omega 3 mastné kyseliny. Okoun nilský, jak už název vypodívá, je původem africká ryba. Dnes je to významná hospodářská ryba a chová se i v akvakultuře.
Použití
Filety lze upravovat jakýmkoliv způsobem, ať už se jedná o smažení na přírodno, zapékaní, grilování nebo přípravu na páře.
Vyzkoušet můžete jednoduchý recept na okouna na másle:
Filety nejprve nasolíme a poté podle chuti okořeníme tymiánem a oreganem. Okouna vložíme do pekáče, přidáme kousek másla a dáme péct do trouby předem vyhřáté na 180 °C. Podáváme s brambory nebo bramborovou kaší.
O výrobci
Fjord Bohemia se specializuje na zpracování veškerých čerstvých ryb a dalších mořských produktů. Další činností je uzení lososů přírodním a tradičním způsobem na bukovém dřevu, bez dodatečných konzervačních látek, včetně jejich distribuce.
Skladování
Skladování: skladujte při teplotě 0–2 °C.
Výrobce
Fjord Bohemia s.r.o
Za Avií 914/2
196 00 Praha - Čakovice
Česká republika