Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy

Okoun nilský filet bez kůže

cca 260 g
Prémiová kvalita
cca 132,27 Kč 499,90 Kč/kg
Země původu: Tanzánie,

Filety okouna jsou velmi jemné chuti. Nedoporučuje se maso příliš ochucovat silným kořením, aby nezaniklo velmi jemné aroma tohoto okouna.

Jeho maso je tučné, má narůžovělou barvu a delikátní chuť, z evropských ryb se mu nejvíce podobá maso candáta, a je bohaté na omega 3 mastné kyseliny. Okoun nilský, jak už název vypodívá, je původem africká ryba. Dnes je to významná hospodářská ryba a chová se i v akvakultuře.

Použití

Filety lze upravovat jakýmkoliv způsobem, ať už se jedná o smažení na přírodno, zapékaní, grilování nebo přípravu na páře.

Vyzkoušet můžete jednoduchý recept na okouna na másle:

Filety nejprve nasolíme a poté podle chuti okořeníme tymiánem a oreganem. Okouna vložíme do pekáče, přidáme kousek másla a dáme péct do trouby předem vyhřáté na 180 °C. Podáváme s brambory nebo bramborovou kaší.

Skladování

Skladujte při teplotě 0–2 °C.

Složení

Okoun nilský (Lates niloticus)

Alergeny

Ryby
Obsah alergenů před konzumací vždy zkontrolujte na obalu výrobku.