
Rohlik.cz Appenzeller výkroj
120 g- Popis
- Složení
- Podobné produkty
- Další produkty značky
- Recepty
Appenzeller, vyzrálý alpský sýr z nepasterizovaného kravského mléka.
Sýr se vyznačuje světlehnědou kůrku. Za svou jedinečnou a kořenitou chuť vděčí láskyplné, nejméně tříměsíční péči s bylinnou infuzí, jejíž receptura je tajemstvím.
Více o sýru Appenzeller
Ve Švýcarsku patří mezi jednu z největších sýrových specialit. V této zemi je považován za nejpikantnější sýr, který je stále ručně vyráběn podle 700 let staré tradice. Vysokohorské kopce a bylinné trávy poskytují ideální základ pro přirozenou chuť syrového mléka, ze kterého se vyrábějí jedinečné appenzellerskými sýry.
Sušina: min 54 %, tuk v sušině: min. 45 %.
Zpracováno a baleno v České republice.
Použití
Tento výjimečný sýr se dobře konzumuje jen tak doplněný o ovoce, ořechz nebo sladkou marmeládu. Je vhodný pro přípravu gratinovaných pokrmů.
K jakému vínu si ho můžete dopřát?
Výborně se snoubí s perlivými víny nebo s čeveným jako je Merlot nebo Cabernet Sauvignon.
O výrobci
Schweizer Käse, švýcarská mlékárna se sídlem ve městě Bern. Posláním společnosti je vést zákazníky ve Švýcarsku a v zahraničí ke kvalitním švýcarským sýrům. Výroba sýru je řemeslo, které vyžaduje přesnost a preciznost. Švýcarské bochníky jsou vyráběny podle tradičních a osvědčených receptur, které také po právu nosí certifikaci AOP (Chráněné označení původu) a IGP (Chráněné zeměpisné označení). Dnes podnik patří ke světové špičce ve výrobě sýrů a pravidelně vyhrává medaile v soutěžích po celém světě.
Skladování
Skladujte při teplotě 2–7 °C.
Výrobce
Schweizer Käse
Brunnmattstrasse 21
3001 Bern
Švýcarsko
Kam s obalem?