![](https://www.rohlik.cz/cdn-cgi/image/f=auto,w=500,h=500,q=75/https://cdn.rohlik.cz/images/grocery/products/1375249/1375249-1588797581.jpg)
Rohlík BEZ KOMPROMISU
Rohlik.cz Gouda uleželá 14 týdnů výkroj
120 gBĚŽNĚ ČERSTVÉ 19 DNŮ
Doručení už do 60 minut
Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.
- Popis
- Složení
- Podobné produkty
- Další produkty značky
- Recepty
Gouda je tradiční holandský sýr z kravského mléka, který pochází ze stejnojmenného městečka. Sýr se vyznačuje žlutou vnitřní hmotou a krémovou texturou.
V chuti se promítají specifické vlastnosti kravského mléka a nádech oříšků. Tak neváhejte a vyzkoušejte i vy tuto pravou holandskou Goudu!
Pokud v nákupní tašce objevíte sýr ve tvaru válečku, máte rozhodně důvod k oslavě – vyšlo na vás totiž tzv. srdce sýra, tedy prostředek sýrového bochníku, ze kterého výrobci při ochutnávkách vykrajují právě ty nejchutnější a nejvyzrálejší porce.
Výroba této lahodné Goudy
Gouda se tradičně balí do voskových obalů. Čistá a bez příchutě je také tou jedinou, kterou najdete v ledničce každého Holanďana. Čím je Gouda starší, tím je žlutější a drobivější. Tento sýr zraje dlouhých 14 týdnů, a díky tomu je tak akorát zralý a jeho struktura není ani mazlavá ani drobivá.
Zpracováno a baleno v České republice.
Použití
Můžete ji využít v teplé i studené kuchyni anebo si jen užít její výraznou chuť samotnou u sklenky dobrého vína. Sýr se hodí nejenom ke sklence vína a čerstvému pečivu, ale i k zapékání.
O výrobci
Hazeleger je moderní společnost z Holandska, původně založená jako rodinný podnik pro výrobu vlastních celých sýrů. Nyní se společnost věnuje zrání, krájení a balení sýrů, které rozváží po celém světě. Jako nezávislý rodinný podnik není společnost spojena s velkou mléčnou společností, takže možnosti s nimi jsou nekonečné.
Skladování
Skladujte při teplotě 2–7 °C.
Upozornění
Povrchová vrstva není určena ke konzumaci.
Výrobce
Hazeleger Kaas B. V.
Hanzeweg 37
3771 NG Barneveld
Holandsko
Kam s obalem?
Trvanlivost
Složení
Kravské pasterované mléko | |
Jedlá sůl | |
Mléčné kultury | |
Syřidlo | |
Barvivo | |
E160a - Karoteny | |
Konzervant | |
E235 - Natamycin | |
Natamycin se nachází v povrchové vrstvě, které není určena ke konzumaci | |
Sušina min. | 59 % |
Tuk v sušině min. | 48 % |
Nutriční hodnoty na 100 g
Energetická hodnota | 1534 kJ/370 kCal |
Tuky | 30.8 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 20.8 g |
Sacharidy | 0.1 g |
z toho cukry | 0.1 g |
Bílkoviny | 23.1 g |
Sůl | 2.13 g |
Vláknina | 0 g |
Alergeny
Mléko |