
Handl Tyrol
Handl Tyrol BIO Tyrolské kostičky slaniny PGI 2×40 g
80 gDoručení už do 60 minut
Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.
- Popis
- Složení
- Podobné produkty
- Další produkty značky
- Recepty
Vepřová slanina na kostičky v praktickém balení rozděleném na dvě porce, speciálně navrženo k vaření.
Tyrolská slanina se vyrábí ručně za použití tradičních receptur a metod z ekologického masa. Surové maso se ochutí čerstvými BIO bylinkami a kořením. Nakonec se mírně zaudí nad bukovým dřevem, díky kterému získá výraznou chuť s jemným nádechem buku.
Tiroler Speck nese chráněné zeměpisné označení.
Použití
Kostičky slaniny mají v kuchyni široké využití. Skvěle se hodí osmahnuté jako doplněk salátů, k pečenému masu, do těstovin nebo jí můžete přihodit do guláše.
Tip! Připravte si italské spaghetti carbonara dle tohoto receptu:
Ve velkém hrnci dejte ohřát dostatečné množství vody, osolte ji a po 1 minutě vsypte těstoviny. Vařte je na skus, tzv. al dente. Slaninu vyndejte z obalu a parmazán nastrouhejte najemno. Žloutky společně se sýrem lehce prošlehejte a opepřete. Přilijte 1,5–2 sběračky vroucí vody z těstovin a důkladně promíchejte.
V pánvi rozehřejte máslo a 1 lžičku olivového oleje, vsypte slaninu a opečte ji dokřupava. Uvařené těstoviny přidejte do pánve a přilijte 1 sběračku vody z těstovin, promíchejte, povařte 1 minutu, odstavte a nechte 2 minuty odpočinout. Vlijte žloutkovou směs a promíchejte, aby vznikla hladká omáčka, která obalí těstoviny.
Co jste možná nevěděli...
Základem úspěchu Handl Tyrol je v zachování tradiční řemeslné výroby a původních rodinných receptur, proto ve výrobcích nenaleznete žádná přidaná barviva ani látky zvýrazňující chuť.
Používají výhradně vybrané maso s kontrolovaným původem. Maso s pečetí kvality AMA pochází z Rakouska a maso s certifikátem QS nachází původ v Německu, převážně z oblasti Bavorska.
Surové maso doplňují čerstvé, ručně sbírané bylinky, které dají pochoutkám na správné, charakteristické chuti. Kombinace a poměr bylinek je rodinným tajemstvím, jedná se ale především o mořskou sůl ze Sicílie, jalovec se speciálním zpracováním, česnek z lokálních farem a pepř z Brazílie.
O výrobci
Historie společnosti Handl Tyrol se váže k roku 1902, kdy Karl Handl I. otevřel své první řeznictví v centru Pians, Tyrolsko. Specializuje se na výrobu originálních specialit z CHZO jako je Tiroler Speck, šunky, syrové klobásky a další lahůdkové tapas.
Maso pochází z pečlivě kontrolovaných chovů z Rakouska a Německa. Navíc musí být držitelem certifikátu kvality AMA, což znamená, že je maso pod neustálým dohledem auditorů. K dochucení používá ty nejlepší bylinky, které jsou mimo jiné sbírané výhradně ručně. Všechny receptury jsou rodinného dědictví, a tak přechází vždy z generace na generaci.
Skladování
Skladujte v chladničce při teplotě 2–7 °C. Po otevření spotřebujte do 3 dnů.
Výrobce
Handl Tyrol GmbH
Bundesstraße 33
6551 Gemeinde Pians
Rakousko
Trvanlivost
Složení
Vepřové maso |
Mořská sůl |
Koření |
Dextróza |
Antioxidant |
E301 - Askorban sodný |
Stolní sůl |
Konzervační látka |
E250 - Dusitan sodný |
Kouř z přírodního bukového dřeva |
Nutriční hodnoty na 100 g
Energetická hodnota | 1544 kJ/372 kCal |
Tuky | 30 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 12 g |
Sacharidy | 0.5 g |
z toho cukry | 0.5 g |
Bílkoviny | 25 g |
Sůl | 4.5 g |
Vláknina | 0 g |