Handl Tyrol

Handl Tyrol BIO Tyrolské kostičky slaniny PGI 2×40 g

80 g

BĚŽNĚ ČERSTVÉ 30 DNŮ

BIOPrémiová kvalita
107,00 Kč 1 337,50 Kč/kg

Doručení už do 60 minut

200+ zákazníků pravidelně nakupuje

Země původu: Rakousko,
Víte, že...
Lokální produkty a záruka čerstvosti

Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.

Vepřová slanina na kostičky v praktickém balení rozděleném na dvě porce, speciálně navrženo k vaření.

Tyrolská slanina se vyrábí ručně za použití tradičních receptur a metod z ekologického masa. Surové maso se ochutí čerstvými BIO bylinkami a kořením. Nakonec se mírně zaudí nad bukovým dřevem, díky kterému získá výraznou chuť s jemným nádechem buku.

Tiroler Speck nese chráněné zeměpisné označení.

Použití

Kostičky slaniny mají v kuchyni široké využití. Skvěle se hodí osmahnuté jako doplněk salátů, k pečenému masu, do těstovin nebo jí můžete přihodit do guláše.

Tip! Připravte si italské spaghetti carbonara dle tohoto receptu:

Ve velkém hrnci dejte ohřát dostatečné množství vody, osolte ji a po 1 minutě vsypte těstoviny. Vařte je na skus, tzv. al dente. Slaninu vyndejte z obalu a parmazán nastrouhejte najemno. Žloutky společně se sýrem lehce prošlehejte a opepřete. Přilijte 1,5–2 sběračky vroucí vody z těstovin a důkladně promíchejte.

V pánvi rozehřejte máslo a 1 lžičku olivového oleje, vsypte slaninu a opečte ji dokřupava. Uvařené těstoviny přidejte do pánve a přilijte 1 sběračku vody z těstovin, promíchejte, povařte 1 minutu, odstavte a nechte 2 minuty odpočinout. Vlijte žloutkovou směs a promíchejte, aby vznikla hladká omáčka, která obalí těstoviny.

Co jste možná nevěděli...

Základem úspěchu Handl Tyrol je v zachování tradiční řemeslné výroby a původních rodinných receptur, proto ve výrobcích nenaleznete žádná přidaná barviva ani látky zvýrazňující chuť.

Používají výhradně vybrané maso s kontrolovaným původem. Maso s pečetí kvality AMA pochází z Rakouska a maso s certifikátem QS nachází původ v Německu, převážně z oblasti Bavorska.

Surové maso doplňují čerstvé, ručně sbírané bylinky, které dají pochoutkám na správné, charakteristické chuti. Kombinace a poměr bylinek je rodinným tajemstvím, jedná se ale především o mořskou sůl ze Sicílie, jalovec se speciálním zpracováním, česnek z lokálních farem a pepř z Brazílie.

O výrobci

Historie společnosti Handl Tyrol se váže k roku 1902, kdy Karl Handl I. otevřel své první řeznictví v centru Pians, Tyrolsko. Specializuje se na výrobu originálních specialit z CHZO jako je Tiroler Speck, šunky, syrové klobásky a další lahůdkové tapas.

Maso pochází z pečlivě kontrolovaných chovů z Rakouska a Německa. Navíc musí být držitelem certifikátu kvality AMA, což znamená, že je maso pod neustálým dohledem auditorů. K dochucení používá ty nejlepší bylinky, které jsou mimo jiné sbírané výhradně ručně. Všechny receptury jsou rodinného dědictví, a tak přechází vždy z generace na generaci.

Skladování

Skladujte v chladničce při teplotě 2–7 °C. Po otevření spotřebujte do 3 dnů.

Výrobce

Handl Tyrol GmbH
Bundesstraße 33
6551 Gemeinde Pians
Rakousko

Trvanlivost

Obvyklá trvanlivost od doručení nákupu: 30 dní.

Garantovaná minimální trvanlivost tohoto produktu od doručení nákupu: 10 dní.Pokud by minimální trvanlivost tohoto zboží byla ve vašem nákupu menší, kontaktujte nás a my vám vrátíme zaplacenou cenu zboží v kreditech. Nevztahuje se na zboží ze sekce Zachraň jídlo.

Složení

Vepřové maso
Mořská sůl
Koření
Dextróza
Antioxidant
E301 - Askorban sodný
Stolní sůl
Konzervační látka
E250 - Dusitan sodný
Kouř z přírodního bukového dřeva

Nutriční hodnoty na 100 g

Energetická hodnota1544 kJ/372 kCal
Tuky30 g
z toho nasycené mastné kyseliny12 g
Sacharidy0.5 g
z toho cukry0.5 g
Bílkoviny25 g
Sůl4.5 g
Vláknina0 g
Garantem a dodavetelem informací o éčkách je nezávislá organizace Fér potravina.