Fratelli Beretta
Fratelli Beretta Pancetta kostičky
100 gKaždý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.
- Popis
- Složení
- Podobné produkty
- Další produkty značky
- Recepty
Pancetta je italská slanina vyrobená z kvalitního vepřového bůčku.
Vepřový bůček se naloží do soli a dalšího vybraného koření. Následně se nechá sušit několik týdnů, díky čemuž si zachová šťavnatost a s texturou se podobá spíše sušeným šunkám. Pancetta se vyznačuje mírně slanou chutí s nasládlými tóny.
Maso Fratelli Beretta
Maso Fratelli Beretta se může pyšnit vysokým obsahem kvalitních bílkovin a redukovaných tuků, které jsou dokonale vyvážené mezi nasycenými, nenasycenými a polynenasycenými prvky.
Použití
Pancetta se výborně hodí na přípravu teplých i studených pokrmů. Využít ji můžete například při přípravě tradičních italských pokrmů jako jsou carbonara.
Tip! Vyzkoušejte jednoduchý, přesto chutný recept – spaghetti carbonara.
Ve velkém hrnci zahřejte dostatečné množství vody, alespoň 3 l. Osolte ji a až dosáhne bodu vařu, vsypte těstoviny. Vařte je na nejvyšším stupni podle návodu na obalu – akorát na skus, tzv. al dente. Poté si všechny suroviny připravte, tedy nastrouhejte parmazán, žloutek rozšlehejte a promíchejte ho se sýrem, solí a trochou pepře. Uvařené těstoviny slijte, ale všechnu vodu nevylévejte – uvařené těstoviny dejte na rozpálenou pánev a přidejte sběračku vody a na chvíli povařte a nechte 2 minuty odpočinout. Pancettu osmahněte na nové pánvi. Poté do těstovin přimíchejte žloutek a parmazán a míchejte do doby, než nevznikne hutná omáčka. Poté přidejte už jen osmaženou pancettu a nastrouhejte na vrch parmazán. Dobrou chuť!
O výrobci
Salumificio Fratelli Beretta, rodinný italský podnik s historií sahající až do roku 1812. Společnost se zabývá zpracováním masa, kde se mísí tradiční přístup s původními italskými recepturami a neustálá inovace. Podnik nabízí široký sortiment masných výrobků pod známými značkami jako jsou Beretti, Pure Beretti, Čerstvá Salumeria anebo Merendino. Ochranné známky zajišťují, že výrobky pochází pouze z původních lokalit. Firma Salumificio Fratelli Beretta se stala jedním z nejreprezentativnějších výrobců italského potravinářského průmyslu.
Skladování
Skladujte v chladničce při teplotě +4 °C.
Výrobce
Salumificio Fratelli Beretta S.p.A
via Fratelli Bandiera 12
20056 Trezzo sull'Adda
Itálie
Trvanlivost
Složení
Vepřové maso |
Sůl |
Koření |
Přírodní aroma |
Antioxidant |
E301 - Askorban sodný |
Konzervační látky |
E252 - Dusičnan draselný |
E250 - Dusitan sodný |
Nutriční hodnoty na 100 g
Energetická hodnota | 1462 kJ/353 kCal |
Tuky | 31 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 13 g |
Sacharidy | 0.5 g |
z toho cukry | 0 g |
Bílkoviny | 18 g |
Sůl | 3.3 g |
Vláknina | g |