Buy all ingredients right below the recipe
INGREDIENTS FOR DOUGH
- 5 g čerstvého droždí
- 500 g hladké mouky a mouka na podsypání těsta
- 25 g změklého másla
INGREDIENTS FOR FILLING
- 500 g crème fraîche
- 1/2 lžičky soli
- špetka mletého muškátového oříšku
- 250 g oloupané červené cibule
- 150 g slaniny
- čerstvě mletý pepř
YOU ALSO NEED
- potravinářskou fólii
- pečicí papír
PAIRING DISHES WITH BEER
- Tento pokrm si nejlépe vychutnáte se sklenkou dobře vychlazeného piva.
INSTRUCTIONS
- 1V misce rozmícháme droždí s vodou (250 ml) a vlijeme ho do mísy robotu. Přidáme mouku a změklé máslo a mícháme na středních otáčkách 8 minut do hladkého těsta.
- 2Vál posypeme moukou a vyklopíme na něj vymíchané těsto. Vypracujeme z něj kouli, zabalíme ji do potravinářské fólie a dáme na 1 hodinu do lednice. Odpočinuté těsto rozdělíme na 4 stejné díly.
- 3Gril rozpálíme na maximum a přiklopíme ho.
- 4Smícháme crème fraîche, sůl a muškátový oříšek. Cibuli a slaninu nakrájíme na nudličky silné 3 mm.
- 5Každý díl těsta podsypeme moukou a vyválíme obdélník silný 2 mm. Položíme na pečicí papír, potřeme vyšší vrstvou crème fraîche, posypeme částí cibule a slaniny a opepříme.
- 6Připravené těsto přesuneme z pečicího papíru na rozpálený gril, přiklopíme ho a grilujeme 3 minuty. Ihned podáváme.

Roman Vaněk
With Rohlik, we have put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how your dish turned out #rohlikchef
