SUROVINY NA TĚSTO

  • 5 g čerstvého droždí
  • 500 g hladké mouky a mouka na podsypání těsta
  • 25 g změklého másla

SUROVINY NA NÁPLŇ

  • 500 g crème fraîche
  • 150 g slaniny
  • 250 g oloupané červené cibule
  • špetka mletého muškátového oříšku
  • čerstvě mletý pepř
  • 1/2 lžičky soli

JEŠTĚ POTŘEBUJETE

  • potravinářskou fólii
  • pečicí papír

POSTUP

  • 1
    V misce rozmícháme droždí s vodou (250 ml) a vlijeme ho do mísy robotu. Přidáme mouku a změklé máslo a mícháme na středních otáčkách 8 minut do hladkého těsta.
  • 2
    Vál posypeme moukou a vyklopíme na něj vymíchané těsto. Vypracujeme z něj kouli, zabalíme ji do potravinářské fólie a dáme na 1 hodinu do lednice. Odpočinuté těsto rozdělíme na 4 stejné díly.
  • 3
    Gril rozpálíme na maximum a přiklopíme ho.
  • 4
    Smícháme crème fraîche, sůl a muškátový oříšek. Cibuli a slaninu nakrájíme na nudličky silné 3 mm.
  • 5
    Každý díl těsta podsypeme moukou a vyválíme obdélník silný 2 mm. Položíme na pečicí papír, potřeme vyšší vrstvou crème fraîche, posypeme částí cibule a slaniny a opepříme.
  • 6
    Připravené těsto přesuneme z pečicího papíru na rozpálený gril, přiklopíme ho a grilujeme 3 minuty. Ihned podáváme.
     
Roman Vaněk
Autor receptu
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

SUROVINY NA TĚSTO

 
 
 

SUROVINY NA NÁPLŇ

 
 
 
 
 
 

JEŠTĚ POTŘEBUJETE