Skip navigation
  • Ještě něco na poslední chvíli? Doobjednávejte nejpozději 24 hodin před doručením!
    Show more
  • Our dear customers, the interest in our service is huge right now and time windows are disappearing faster than candy from the table. If your desired delivery time is not currently available, don't worry!
    Show more

4 PIECES
Do hodinky

Buy all ingredients right below the recipe

INGREDIENTS FOR DOUGH

  • 5 g čerstvého droždí
  • 500 g hladké mouky a mouka na podsypání těsta
  • 25 g změklého másla

INGREDIENTS FOR FILLING

  • 500 g crème fraîche
  • 1/2 lžičky soli
  • špetka mletého muškátového oříšku
  • 250 g oloupané červené cibule
  • 150 g slaniny
  • čerstvě mletý pepř

YOU ALSO NEED

  • potravinářskou fólii
  • pečicí papír

PAIRING DISHES WITH BEER

  • Tento pokrm si nejlépe vychutnáte se sklenkou dobře vychlazeného piva.

INSTRUCTIONS

  • 1
    V misce rozmícháme droždí s vodou (250 ml) a vlijeme ho do mísy robotu. Přidáme mouku a změklé máslo a mícháme na středních otáčkách 8 minut do hladkého těsta.
  • 2
    Vál posypeme moukou a vyklopíme na něj vymíchané těsto. Vypracujeme z něj kouli, zabalíme ji do potravinářské fólie a dáme na 1 hodinu do lednice. Odpočinuté těsto rozdělíme na 4 stejné díly.
  • 3
    Gril rozpálíme na maximum a přiklopíme ho.
  • 4
    Smícháme crème fraîche, sůl a muškátový oříšek. Cibuli a slaninu nakrájíme na nudličky silné 3 mm.
  • 5
    Každý díl těsta podsypeme moukou a vyválíme obdélník silný 2 mm. Položíme na pečicí papír, potřeme vyšší vrstvou crème fraîche, posypeme částí cibule a slaniny a opepříme.
  • 6
    Připravené těsto přesuneme z pečicího papíru na rozpálený gril, přiklopíme ho a grilujeme 3 minuty. Ihned podáváme.
     
Roman Vaněk
With Rohlik, we have put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how your dish turned out #rohlikchef

INGREDIENTS FOR DOUGH

INGREDIENTS FOR FILLING

YOU ALSO NEED

PAIRING DISHES WITH BEER