MASO!

MASO! Hovězí falešná svíčková

cca 0,55 kg

BĚŽNĚ ČERSTVÉ 6 DNŮ

Od českého farmáře
Vyprodáno. Očekáváme dnes.
Poslat e-mail, až bude skladem
Zobrazit podobné zboží z kategorie »
Země původu: Česká republika,
Víte, že...
Lokální produkty a záruka čerstvosti

Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.

Hovězí falešná svíčková je část předního z plece býka. Jedná se o sval, který svým vzhledem připomíná běžnou svíčkovou, zde také získal svůj název. Charakteristické pro ni je křehkost, jemnost a šťavnatost

Maso je fantastické na dlouhé a pomalé dušení.

Více o hovězím značky MASO!

Hovězí je vždy jen z mladého býka z plemene Českého strakatého skotu, také znám jako ČESTR, u kterého je kontrolovaná zmasilost a protučnělost. Zvířata jsou chována na několika farmách, kde jsou pouze na slámě, což příznivě prospívá jejich kondici. Po celý život mají větrané stáje a přístup k žrádlu stejně jako vodě, podáváno je jim pouze české krmivo. Po porážce jsou býci minimálně týden vyvěšeni na sucho, aby jejich maso zkřehlo.

Maso pro Rohlik.cz zpracovávají v TORO Hlavečník a to podle přesných požadavků na zmasilost a protučnělost každého kusu tak, aby pro vás byla vždy zajištěna dokonalá kvalita.

Použití

Vhodné na způsob medailonků, špikování, dlouhé dušení a pečení. 

Tip! Připravte si klasiku kuchyně v podobě svíčkové omáčky podle následujícího receptu:

Maso osolte a na tuku zprudka po všech stranách opečte. Poté maso vyjměte a do stejné nádoby přidejte očištěnou a na plátky nakrájenou zeleninu, cibuli a osmahněte do hněda. Následně vložte maso zpět, přidejte koření, mírně podlijte a vložte do trouby. Maso pravidelně polévejte šťávou a podle potřeby i vývarem. Jakmile je maso měkké vyjměte ho, šťávu vyduste na tuk, zaprašte moukou, osmahněte a postupně řeďte zbytkem vývaru a smetanou.

Omáčku dochuťte cukrem, citronovou šťávou nebo octem a dobře provařte, poté omáčku prolisujte přes cedník. Podávejte s knedlíky a brusinkami nebo rybízovým džemem.

O výrobci

TORO Hlavečník je největší divizí společnosti CHOVSERVIS a.s. Zabývá se porážkou jatečných zvířat (skotu, prasat a ovcí), ale jejich specializací a nosným výrobním programem je porážka a produkce kvalitního hovězího masa, především „Mladých býků“ (do 24 měsíců věku). Ti tvoří 97 % z celkového počtu poraženého hovězího dobytka.  

Další činností divize TORO Hlavečník je výroba masných výrobků a specialit. Nabízí široký sortiment od drobných masných výrobků (párky, klobásy), přes salámy, vařené masné výrobky, lahůdkářské speciality (paštiky, aspiky), až po uzená masa.

Skladování

Skladujte při teplotě 0–4 °C.

Výrobce

CHOVSERVIS a.s.
Zemědělská 897,
500 03 Hradec Králové
Česká republika

Trvanlivost

Obvyklá trvanlivost od doručení nákupu: 6 dní.

Garantovaná minimální trvanlivost tohoto produktu od doručení nákupu: 3 dny.Pokud by minimální trvanlivost tohoto zboží byla ve vašem nákupu menší, kontaktujte nás a my vám vrátíme zaplacenou cenu zboží v kreditech. Nevztahuje se na zboží ze sekce Zachraň jídlo.

Složení

Hovězí falešná svíčková