


Rohlík Bistro
Masové koule s rajčatovou omáčkou a tarhoňou od Petra Bureše
450 gBĚŽNĚ ČERSTVÉ 3 DNY
Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.
- Popis
- Složení
- Podobné produkty
- Další produkty značky
- Recepty
S šéfkuchařem Petrem Burešem jsme pro vás připravili tradiční masové koule s rajčatovou omáčkou a tarhoňou.
Už nikam nemusíte, toto typické jídlo pro skandinávské země dovezem až k vám domů. České maso s tradiční rajskou omáčkou, kterou všechny děti milují. Jako příloha je zvolena tarhoňa, tedy drobná těstovina, kterou jen uvaříte ve vodě a můžete servírovat.
O šéfkuchaři
Petr Bureš se v gastronomii pohybuje už 30 let. Za tu dobu se setkal s celou řadou špičkových, zahraničních kuchařů, díky kterým získal přehled a jistotu a naučil se vnímat českou kuchyni zahraničníma očima. U nás na Rohlíku od něj můžete ochutnat jak českou, tak i světovou kuchyni.
Jak to funguje?
Použití
Omáčku s masovými koulemi ohřejte přímo v sáčku ve vodní lázni na mírném stupni cca 10 minut. Nepřivádějte však vodu k varu. Tarhoňu dejte do vroucí osolené vody a vařte cca 7–9 minut podle toho, zda chcete těstoviny měkčí nebo tvrdší. Lté také zalít vroucí vodou a nechat změknout.
Skladování
Skladujte při teplotě od 0 °C do 4 °C. Po otevření ihned zkonzumujte. Znovu neohřívejte.
Výrobce
Zátiší Catering Group, a.s.
Novotného lávka 5
110 00 Staré Město
Česká republika
Kam s obalem?
Trvanlivost
Složení
Tarhoňa | 45 % |
Pšeničná mouka | |
Pitná voda | |
Masové koule | 35 % |
Vepřové maso | 40.5 % |
Hovězí maso | 40.5 % |
Vejce | |
Pšeničná mouka | |
Jedlá sůl | |
Pepř černý | |
Rajská omáčka | 20 % |
Rajčata | 55 % |
Zeleninový vývar | |
Pitná voda | |
Zelenina v různém poměru | |
Cibule | |
Mrkev | |
Celer | |
Petržel | |
Cukr | |
Máslo | |
Rajčatový protlak | 10 % |
Světlá jíška | |
Pšeničná mouka | |
Slunečnicový olej | |
Citronová šťáva | |
Jedlá sůl | |
Pepř černý | |
Citronová kůra | |
Nové koření | |
Hřebíček | |
Skořice | |
Tymián | |
Zobrazit vše |
Nutriční hodnoty na 100 g
Energetická hodnota | 554 kJ/132 kCal |
Tuky | 4.2 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0.6 g |
Sacharidy | 19.8 g |
z toho cukry | 2.5 g |
Bílkoviny | 9.4 g |
Sůl | 0.4 g |
Vláknina | 0 g |
Alergeny
Obiloviny obsahující lepek |
Vejce |
Mléko |
Celer |
Může obsahovat stopy: |
Korýši |
Ryby |
Podzemnice olejná |
Sójové boby |
Skořápkové plody |
Hořčice |
Sezamová semena |
Oxid siřičitý a siřičitany |
Vlčí bob |
Měkkýši |