Tydle nudle

Tydle nudle Čerstvé udon nudle

240 g

BĚŽNĚ ČERSTVÉ 11 DNŮ

85,60 Kč 356,67 Kč/kg

Doručení už do 60 minut

90+ zákazníků pravidelně nakupuje

Země původu: Česká republika,
Víte, že...
Lokální produkty a záruka čerstvosti

Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.

Japonské Udon nudle od značky Tydle nudle.

Nudle udon [うどん] mají v Japonsku stovky let dlouhou historii a po celé zemi existuje bohatá řada jejich variací. Některé z těchto regionálních nudlí udon získaly popularitu nejen v zemi svého původu, ale i po celém světě. Nejslavnější a nejpopulárnější udon ze všech se jmenuje sanuki udon. Sanuki je starodávný název prefektury Kagawa, kde se tyto nudle staly extrémně populárními. Typicky jsou sanuki udon tlustší, s pevnou, „žvýkací“ texturou

Oproti dosud rozšířeným předvařeným udon nudlím z pytlíků poznáte rozdíl v chuti po prvním soustu. Již nemusíte do Japonska, Tydle nudle vám ho přivezli sem. Přesné a desítkami let prověřené receptury japonských mistrů, ty nejlepší suroviny a precizní výroba zaručují, že se vám na tváři po prvním soustu rozlije blažený úsměv.

Proč Tydle nudle?

Výroba japonských nudlí, je kromě prověřených receptur mistra Kaoru Fudžiiho, založena na sofistikovaném nudlovači vyrobeném s péčí a japonskou přesností jím založené rodinné firmy. Nyní tuto tradici přenáší Tydle nudle do Prahy a doufají, že kouzlu japonských těstovin propadnete i vy.

Zakoupením Tydle nudlí navíc pomáháte i dobré věci. Projekt totiž zaměstnává na pracovním trhu jinak znevýhodněné a zdravotně postižené lidi. I díky vám může být jejich život o poznání lepší.

Použití

Udon nudle mají všestranné použití. Kromě tradičních i novějších japonských způsobů úprav se s nimi nemusíte bát experimentovat. Jejich chuť i unikátní struktura jim propůjčují univerzální použití i pro „fusion“ vaření, kdy se kombinují tradiční asijské chutě s ingrediencemi západní kuchyně. 

Udon nudle vařte silným varem 3 minuty v měkké neosolené vodě v poměru 10 dílů vody na 1 díl nudlí. Nudle po uvaření důkladně propláchněte, protřepejte a zbavte vody.

O výrobci

Myšlenka přivést do Prahy výrobu opravdových japonských nudlí napadla v roce 2019 šéfkuchaře asijské fusion restaurace Kubu Čermáka společně s fanouškem japonské kuchyně a marketingovým ředitelem Českého chřestu Honzou Charvátem. Spojili se s Petrem Knopem, který dlouhá léta pomáhá zdravotně postiženým lidem a dva roky projekt Tydle nudle chystali do jeho současné podoby. Výsledek určitě stojí za to a ochutnat ho můžete i Vy.

Skladování

Skladujte při teplotě 4–8 °C. Po otevření spotřebujte do 24 hodin.

Výrobce

Tradegoods, s.r.o.
Korunní 2569/108
101 00 Praha
Česká republika


 

Trvanlivost

Obvyklá trvanlivost od doručení nákupu: 11 dní.

Garantovaná minimální trvanlivost tohoto produktu od doručení nákupu: 6 dní.Pokud by minimální trvanlivost tohoto zboží byla ve vašem nákupu menší, kontaktujte nás a my vám vrátíme zaplacenou cenu zboží v kreditech. Nevztahuje se na zboží ze sekce Zachraň jídlo.

Složení

Pšeničná mouka
Voda
Sůl
Ocet

Nutriční hodnoty na 100 g

Energetická hodnota kJ/185 kCal
Tuky0.6 g
z toho nasycené mastné kyseliny0 g
Sacharidy38 g
z toho cukry0 g
Bílkoviny3 g
Sůl0 g
Vláknina2 g

Alergeny

Obiloviny obsahující lepek
Obsah alergenů před konzumací vždy zkontrolujte na obalu výrobku.