4 PORCE

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 2 ks najemno nakrájené šalotky
  • 2 stroužky najemno nasekaného česneku
  • ½ chilli papričky
  • 2 mrkve na úzké dlouhé (julienne) nudličky
  • 100 g zelených fazolek
  • Hrst koriandru
  • 2 balení udon nudlí
  • 400 g krevet
  • 2 lžíce sezamového oleje
  • Bílý sezam na zdobení

SUROVINY NA OMÁČKU

  • 4 lžíce tmavé sójové omáčky
  • 4 lžíce třtinového cukru
  • 4 lžíce ústřicové omáčky
  • 2 lžíce limetové šťávy
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Ve woku nebo na pánvi si rozehřejeme sezamový olej, přidáme najemno nasekanou šalotku, česnek a chilli. Pak přidáme krevety a restujeme cca 3 minuty.
  • 2Mezitím si připravíme omáčku tak, že smícháme všechny potřebné suroviny a promícháme.
  • 3Do pánve přidáme nakrájenou mrkev a fazolky, zalijeme připravenou omáčkou a restujeme 2 minuty.
  • 4Na konec přidáme udon nudle. Nudle koupíte už vařené, proto stačí, když se v pánvi pouze minutu ohřejí. Vše společně promícháme a servírujeme.
Tip
Limetovou šťávu v omáčce můžete nahradit stejným množstvím rýžového octa.
Marcela Vuong

Vietnamské speciality z kuchyně Marcely Vuong vás přenesou až do samotného srdce Asie. Marcela provozuje oblíbenou školu vaření a naučí vás, jak na ty nejlepší vietnamské recepty.

Přidejte si recepty z celého internetu

Nakrmte Rohlík jakýmkoliv receptem, z internetu nebo z vlastní hlavy. My ho omrkneme a uděláme vám z něj nákupní seznam. Za pár sekund máte hotovo.

Přidat recept

SUROVINY

2 ks najemno nakrájené šalotky

Šalotka bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

2 stroužky najemno nasekaného česneku

Česnek bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

½ chilli papričky

 

2 mrkve na úzké dlouhé (julienne) nudličky

 

100 g zelených fazolek

 

Hrst koriandru

 

2 balení udon nudlí

 

400 g krevet

 

2 lžíce sezamového oleje

 

Bílý sezam na zdobení

 

SUROVINY NA OMÁČKU

4 lžíce tmavé sójové omáčky

 

4 lžíce třtinového cukru

 

4 lžíce ústřicové omáčky

 

2 lžíce limetové šťávy