
Ubomi
Ubomi Arabica Bezkofeinová zrnková káva CO2
250 gDoručení už do 60 minut
Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.
- Popis
- Složení
- Podobné produkty
- Další produkty značky
- Recepty
Vychutnejte si bohatou chuť a vůni naší zrnkové, bezkofeinové kávy, ideální pro ty, kteří si raději vychutnají svůj oblíbený šálek bez kofeinového nakopnutí. Tato káva, pečlivě připravená pomocí šetrného procesu odstranění kofeinu díky CO2, si zachovává svůj přirozený chuťový profil a aroma, což zajišťuje uspokojivý zážitek s každým douškem. Vydejte se na cestu plnou chutí s naší kávou, vyrobenou ze zrn Arabica pěstovaných na kávových plantážích v Hondurasu.
Proces odstranění kofeinu CO2
Proces využívá oxid uhličitý (CO2) k šetrnému odstranění kofeinu z kávových zrn při zachování jejich kvality. Boby jsou vystaveny vysoce stlačenému oxidu uhličitému. Ten působí jako rozpouštědlo, selektivně extrahuje kofein z bobů, přičemž zachovává další aromatické sloučeniny. Kofeinem nasycený CO2 se pak oddělí od kávových zrn a zanechá po nich zrna bez kofeinu s minimální ztrátou chuti a aroma. Na rozdíl od jiných metod je odstranění kofeinu s CO2 k bobům šetrné, zachovává jejich celistvost a kvalitu.
Kyselost: Každé kávové zrnko přirozeně obsahuje ovocné kyseliny, jelikož káva je ovoce. V zrnech Arabica jich obvykle najdete více než v Robustě. Stejně tak je tomu u stupně pražení. Ve světle pražené kávě jsou kyseliny zřetelnější než u tmavé pražené kávy. Tato kyselost však není známkou chybného pražení. Naopak kávě dodávají příjemnou ovocnou chuť. Kávu s vysokým obsahem kyseliny ocení milovníci pikantnějších a osvěžujících chutí. Těm, kteří dávají přednost spíše kořenějšímu šálku s plnou chutí a nádechem čokolády, doporučujeme sáhnout po kávě s nízkým obsahem kyselin.
Stupeň pražení: Úroveň pražení vám napoví, jak silně byla kávová zrna upražena. Obecně platí: Čím nižší stupeň pražení, tím je výraznější kyselost kávy – svěží ovocná chuť. Čím vyšší stupeň pražení, tím je chuť kávy výraznější – silná kávová chuť s čokoládovými podtóny.
Chuť: Káva s nižší chuťovou hodnotou chutná jemněji a jednodušeji. Káva s vyšší hodnotou má komplexní a vícevrstvou chuť. Rozhodující je vždy však množství rozpoznatelných aromat.
Intenzita: Určuje, jak intenzivně se v kávě objevují rozhodující aromata. Nezáleží na množství chutí, ale na tom, jak silné a intenzivní je ochutnáte. Čím vyšší hodnota, tím intenzivnější chuť.
Kávová zrnka se sesbírají a následně se pomalu praží v bubnech, a to při maximální teplotě 210 °C po dobu 20 minut. Díky tomu mají zrna čas rozvinout svou intenzivní vůni a harmonickou chuť. Prostě skvělé!
Použití
Připravte si kávu tak, jak ji máte rádi. Doporučeno pro vaření kávy v automatickém kávovaru, pákovém kávovaru, moka konvici, nebo pro spařování filtrovanými metodami jako je aeropress, chemex, french press, V60, vakuová konvička, moka konvička.
O Ubomi...
Pití skvělé kávy nemusí nutně znamenat nerušení rozpočtu. Zdárným příkladem toho je právě značka Ubomi. Není to jen tak ledajaká značka kávy. Její kouzlo spočívá v kombinaci skvělé ceny, chuti a udržitelnosti, kterou si prostě zamilujete.
A ještě jedna zajímavost – věděli jste, že naše značky Miil, Moddia, Moddia Baby, Lambini, Ubomi, Pauu, Dacello, Yutto, Kitchin a Pappudia jsou členy stejné domácnosti Rohlik výrobků za diskontní ceny? Nevěděli? Pak nevíte, co vám chybí! Měli byste to zkusit – doporučuje 100 ze 100 rohlíků.
O výrobci
Pražírna Minges je rodinná firma s německými kořeny, která svou historií sahá až do roku 1932. Filozofií společnosti je výroba a prodej prémiových káv – zrnkových, mletých i kávových kapslí. Kávová zrna jsou zušlechtěna šetrným procesem dlouhého pražení v souladu s heslem "Dobré věci trvají dlouho".
Skladování
Skladujte v suchu při pokojové teplotě.
Výrobce
Minges Kaffeerösterei GmbH
Industriering 17
96149 Breitengüßbach
Německo
Složení
Káva Arabica |