Získejte exkluzivní výhody za vaši první objednávku:

Doručení už od 60 minut

30 dní doprava zdarma

100% záruka spokojenosti

Doprava

Košík

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY NA HRANOLKY Z KAPRA

  • 500 g kapřího filetu s kůží s prořezanými kůstkami, ideálně odšupinovaný šupináč
  • 250 g čerstvé ciabatty i s kůrkou
  • 4 lžíce suchého bílého vína
  • 1 malá kávová lžička mletého zázvoru
  • 1 malá kávová lžička mletého koriandru
  • 1 malá kávová lžička sušeného česneku
  • 1 malá kávová lžička uzené nebo sladké mleté papriky
  • 1 vejce (2 bílky zbylé z přípravy dipu)
  • Hladká mouka na obalování
  • Olej na smažení
  • Necelá lžička soli

SUROVINY NA CAESAR DIP

  • 2 žloutky
  • 125 ml slunečnicového nebo řepkového oleje
  • 25 ml olivového oleje

JEŠTĚ POTŘEBUJETE

  • Lžička hrubozrnné hořčice
  • Malý stroužek česneku
  • 3 filátka ančoviček
  • Pár kapek worcesteru (možno vynechat)
  • ½ lžičky soli
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 30 g parmazánu nebo pecorina
  • 3-4 vrchovaté lžíce tučného bílého jogurtu
  • Čerstvě mletý pepř

SUROVINY NA SALÁT

  • 2 ks salátu little gem
  • 1 bulva fenyklu
  • 8 menších ředkviček
  • 12 malých brambůrků typu A, uvařených ve slupce, oloupaných
  • Microgreens na ozdobu (možno vynechat)
  • Olivový olej ve spreji

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1
    Nejprve namarinujte hranolky. Z filetu nakrájejte nudličky podél prořezaných proužků o délce 5-7 cm a šířce 1-2 cm. Ve středně velké misce smíchejte víno s mletým kořením - koriandrem, zázvorem a česnekem (můžete přidat i směs koření na ryby, ideálně však takovou, která neobsahuje sůl). Přidejte kousky kapra, důkladně promíchejte, přikryjte potravinovou folií a vložte do lednice minimálně na hodinku, ale klidně i přes noc. Předem si uvařte tako malé salátové brambory ve slupce. Nechte vychladnout a oloupejte. Můžete je uložit i do ledničky.
  • 2
    Připravte ochucenou majonézu jako základ dipu. Do skleničky, do které se tak akorát vejde hlavice ponorného mixéru, nalijte oba oleje, přidejte žloutky (bílky i schovejte na obalování hranolků), hořčici, na kousky pokrájený česnek a ančovičky, citronovou šťávu, worcester a sůl. Na vysokou rychlost směrem ode dna nahoru pomalu začněte táhnout spuštěný mixér uvnitř sklenice – ihned se začne tvořit pevná majonéza, potrvá to třeba 20 sekund a je hotová. V misce smíchejte najemno nastrouhaný parmazán, vzniklou majonézu a přibližně stejné množství bílého jogurtu – tady je to i o vaší chuti, možná ho budete chtít dát o něco méně. Prostě míchejte a ochutnávejte. Případně dosolte a opepřete. Dip je tímto připraven, uchovávejte ho v lednici.
  • 3
    Omyté ředkvičky a fenykl nakrájejte na tak tenounké plátky, jak to jen lze – můžete použít i mandolínu. Smíchejte je v misce s trochou citronové šťávy a soli a nechte odležet v lednici. Little gem stačí rozkrojit na čtvrtiny a zatím také uchovávat v lednici.
  • 4
    Čerstvou ciabattu rozkrájejte na velké kusy a postupně rozkutrujte v mixéru na strouhanku. Bude nadýchanější, lehčí a hrubší než ta kupovaná, tak je to správně. Vsypejte ji do velkého hlubokého talíře. Do dalšího rozklepněte vajíčko, přidejte zbylé bílky, osolte a nasypejte mletou papriku. Prošlehejte vidličkou. Do třetího talíře směřuje hladká mouka. Tímto je vše nachystáno na trojobal – obalujte jednu hranolku po druhé, na strouhanku netlačte, hranolky by měly být chlupaté a načechrané na povrchu. Odkládejte je na čistý tác.
  • 5
    Smažit můžete buď ve friťáku na 180 °C, to je nejjednodušší, a nebo v pánvi ve velké vrstvě oleje a ideálně s kuchyňským teploměrem, abyste dosáhli stejného výsledku. Když je olej správně rozehřátý, vložte první várku hranolků – ne příliš, aby se olej moc nezchladil a měly prostor plavat a pěkně se dozlatova osmažit. Smažte z obou stra, pak odkládejte na talíř vyložený papírovými kuchyňskými utěrkami a pokračujte dál. S poslední várkou nasucho rozehřejte pánev s těžkým dnem, posprejujte olivovým olejem řezné části little gemů i oloupané brambůrky a zprudka je tu a tam do tmava „spalte“ – trvá to jen minutu nebo dvě. Salát zůstane křupavý, ale mírně se prohřeje a chytí oříškovou příchuť.
  • 6
    K little gemům na talíř přidejte i okapaný marinovaný fenykl s ředkvičkami a také osolené brambůrky. Ozdobte snítkami z lístečků fenyklu. Hojně zakapejte dipem, další přidejte do mističky vedle, protože si sem budete chtít namáčet hranolky.
S vůní tradice
Tyhle vyvoněné recepty založené na českých farmářských surovinách pro vás kuchtí naše foodblogerka Koko, která na Rohlíku se svými dalšími dobrůtkami exceluje už celý rok. Tentokrát se nechte navnadit na obrazovkách České televize a pak hurá do kuchyně!

SUROVINY NA HRANOLKY Z KAPRA

SUROVINY NA CAESAR DIP

JEŠTĚ POTŘEBUJETE

SUROVINY NA SALÁT