Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 4 vejce
- 100 g Lučiny nebo jiného přírodního sýru
- 20 g majonézy
- 1 lžíce hořčice
- 1 jarní cibulka nebo pažitka
- 50 g rukoly
- Celozrnný toastový chléb nebo jiné celozrnné pečivo
- Půl lžičky soli
- Špetka mletého pepře
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Vejce vložíme do rendlíku, zalijeme vodou a dáme vařit. Jakmile voda začne vřít, ztlumíme plamen a vaříme 8 - 10 minut. Poté horkou vodu slijeme a zalijeme studenou. Vejce necháme několik minut vychladnout a poté oloupeme.
- 2Vejce nakrájíme nadrobno, případně můžeme použít kráječ na brambory a tím si práci usnadnit. Přidáme sýr, hořčici, nakrájenou cibulku nebo pažitku, sůl a mletý pepř. Zamícháme.
- 3Na plátek toastového chleba položíme rukolu, poté vajíčkovou pomazánku a zakryjeme druhým plátkem chleba.
Tip
K pomazánce si můžete udělat vlastní celozrnný toastový chléb dle receptu -> https://www.rohlik.cz/chef/24737-celozrnny-toastovy-chleb

Hana Pospíchalová
Hanka z blogu www.vkuchynishankou.cz se zdravému životnímu stylu věnuje už 13 let. Pro Rohlík tvoří úžasné zdravé recepty, kterým nechybí šmrnc a lahodná chuť!