Vitana Parboiled rýže ve varných sáčcích

0,8 kg
59,90 Kč 74,88 Kč/kg
Země původu: Česká republika,

Rýže je v gastronomii využívána především jako příloha. Používá se ale také do polévek nebo při přípravě salátů. Z rýže se vyrábí rovněž alkoholický nápoj, tzv. arak.
 


Použití

Sáček s rýží propláchněte a vložte do osolené vroucí vody (1 sáček/ 1l vody). Vařte pod pokličkou na mírném plameni 10 minut, dokud rýže nezměkne. Sáček vytáhněte a přebytečnou vodu nechte odkapat. Pak sáček v horní části roztrhněte nebo rozstříh.

Uvařte si krémové italské rizoto:

Na olivovém oleji orestujeme lehce šalotku, přidáme rýži a krátce prohřejeme. Přidáme bílé víno a necháme ho zcela vyvařit. Poté pozvolna přiléváme vývar a dusíme rýži do poloměkka. Poté odstavíme, zašleháme máslo a ke konci přidáme nastrouhaný parmazán a již nevaříme.

O výrobci

Vitana se specializuje především na dehydratované a předpřipravené potraviny a ochucovadla. Většina lidí má tuto oblíbenou značku spojenou především s polévkami. Současné portfolio je však mnohem širší a zahrnuje hlavně výrobky, které pomáhají nejen s vařením, ale i s pečením.

Kromě tradičních dehydratovaných polévek nabízí také instantní polévky, hotová jídla, instantní hotová jídla, bujóny, tekutá ochucovadla, omáčky, minutky, koření a kořenicí směsi. Další kategorii tvoří přílohy, kam patří rýže, luštěniny, těstoviny, knedlíky a bramborové výrobky. Vitana je rovněž silnou značkou ve sladké kategorii, kterou tvoří moučníky a přípravky na pečení.

Skladování

Skladujte v suchu.

Výrobce

VITANA, a.s.
Mělnická 133
277 32 Byšice
Česká republika

 

 

Složení

Rýže střednězrnná loupaná parboiled

Nutriční hodnoty na 100 g

Energetická hodnota510 kJ/121 kcal
Tuky0.4 g
z toho nasycené mastné kyseliny0 g
Sacharidy26.4 g
z toho cukry0.1 g
Bílkoviny2.7 g
Sůl0 g
Vláknina0.6 g