Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 30 g brokolicových růžiček
- 1 malá žlutá cibule (cca 40 g)
- 1 čerstvý střední žampion (cca 15 g)
- 1 lžíce řepkového oleje (nebo slunečnicového)
- 1 hrst čerstvého baby špenátu
- 1 vejce velikosti M
- 80 g uvařené dlouhozrnné bílé rýže libovolného druhu
- 1 lžíce sójové omáčky
- Sůl
- Pepř
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Nejprve si připravte jednotlivé ingredience: Brokolicové růžičky nakrájejte na malé kousky a cibuli oloupejte a společně s žampionem nakrájejte na tenké plátky.
- 2Poté si vezměte středně velkou pánev a na středním plameni v ní zahřejte řepkový olej. Jakmile se olej zahřeje, přidejte do pánve plátky žampionu a cibule, osolte a opékejte 3–4 minuty na mírném až středním plameni.
- 3Následně do pánve přidejte nakrájené brokolicové růžičky a baby špenát a opékejte další 1–2 minuty. Z opečených ingrediencí poté vytvořte kruh, dovnitř vyklepněte vejce, osolte, opepřete, pánev přiklopte pokličkou a vařte, dokud bílek nebude uvařený, což potrvá 3–4 minuty.
- 4Uvařenou rýži mezitím dejte do misky. Jakmile bude vejce hotové, celý obsah pánve dejte navrch rýže, zalijte sójovou omáčkou a ihned podávejte.

Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek.
Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené.
Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na
rychlé a zdravé vaření.
Autorka fotografie je Marie Bartošová