Získejte exkluzivní výhody za vaši první objednávku:

Doručení už od 60 minut

30 dní doprava zdarma

100% záruka spokojenosti

Doprava

Košík

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 30 g brokolicových růžiček
  • 1 malá žlutá cibule (cca 40 g)
  • 1 čerstvý střední žampion (cca 15 g)
  • 1 lžíce řepkového oleje (nebo slunečnicového)
  • 1 hrst čerstvého baby špenátu
  • 1 vejce velikosti M
  • 80 g uvařené dlouhozrnné bílé rýže libovolného druhu
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • Sůl
  • Pepř

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1
    Nejprve si připravte jednotlivé ingredience: Brokolicové růžičky nakrájejte na malé kousky a cibuli oloupejte a společně s žampionem nakrájejte na tenké plátky.
  • 2
    Poté si vezměte středně velkou pánev a na středním plameni v ní zahřejte řepkový olej. Jakmile se olej zahřeje, přidejte do pánve plátky žampionu a cibule, osolte a opékejte 3–4 minuty na mírném až středním plameni.
  • 3
    Následně do pánve přidejte nakrájené brokolicové růžičky a baby špenát a opékejte další 1–2 minuty. Z opečených ingrediencí poté vytvořte kruh, dovnitř vyklepněte vejce, osolte, opepřete, pánev přiklopte pokličkou a vařte, dokud bílek nebude uvařený, což potrvá 3–4 minuty.
  • 4
    Uvařenou rýži mezitím dejte do misky. Jakmile bude vejce hotové, celý obsah pánve dejte navrch rýže, zalijte sójovou omáčkou a ihned podávejte.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek. Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené. Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na rychlé a zdravé vaření. Autorka fotografie je Marie Bartošová

SUROVINY