Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 500 g dlouhozrnné rýže
- 900 ml kuřecího vývaru
- 3 lžíce rostlinného oleje
- 1 velká cibule
- 2 červené papriky
- 3 stroužky česneku
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 3 středně velká rajčata
- 400 g konzervovaných drcených rajčat
- 3 snítky čerstvého tymiánu
- 1 lžíce mleté uzené papriky
- 1 lžíce cayenského pepře nebo pálivé červené papriky
- 1 šálek mraženého hrášku a mrkve
- 2 bobkové listy
- 1 čerstvá chilli paprička
- 1 hrst nasekaného koriandru
- Sůl
- Čerstvě mletý pepř
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Nejprve důkladně propláchneme rýži pod tekoucí vodou, dokud voda nebude čirá. Toto odstraní přebytečný škrob a zajistí, že rýže nebude lepkavá.
- 2Nakrájíme rajčata a papriky na menší kostičky. V hluboké pánvi nebo hrnci rozehřejeme rostlinný olej na středním ohni. Přidáme nakrájenou cibuli a necháme zezlátnout. Přidáme nakrájenou červenou papriku a nasekaný česnek a restujeme dalších 2-3 minuty, dokud paprika nezměkne.
- 3Dále přidáme rajčatový protlak a dobře promícháme, aby se spojil s cibulí a paprikou. Poté přidáme nasekaná rajčata, drcená rajčata z plechovky a koření. Osolíme a opepříme. Přidáme také čerstvý celý tymián a bobkový list. Pokračujeme ve vaření, dokud se směs nezredukuje a nezhoustne, což zabere asi 10-15 minut.
- 4K omáčce přidáme propláchnutou rýži a dobře promícháme. Nalijeme kuřecí vývar a přivedeme směs k varu. Snížíme teplotu, přikryjeme pokličkou a necháme jemně vařit asi 15 - 20 minut, nebo dokud rýže není měkká a veškerá tekutina není absorbována. Občas zamícháme, aby se rýže nepřichytila ke dnu.
- 5Asi 3 minuty před koncem vaření přidáme mražený hrášek s mrkví. Promícháme a necháme je prohřát.
- 6Nakonec vmícháme nasekaný koriandr a chilli papričku.

Zuzana Nová
Zuzana je dvojnásobná máma, skvělá kuchařka a pisatelka blogu Nová kuchyně. A navíc připravuje recepty speciálně pro Rohlík, takže i pro vás. Ochutnejte něco z jejích dobrot.