1. třída kvality
Návod na přípravu:
1. Rýži propláchneme teplou a studenou vodou.
2. Rýži dáme do hrnce a přilijeme studenou vodu (na 1 díl rýže potřebujeme přibližně 2 díly vody). Vodu osolíme (1 čajová lžička soli na 1 l vody) a přivedeme k varu.
3. Přiklopíme pokličkou a pozvolna vaříme po dobu 12-13 minut.
4. Po uvaření případnou přebytečnou vodu slijeme.
Skladování: Skladujte v suchu.
Rýže dlouhozrnná |
Energetická hodnota | 662 kJ/158 kcal |
Tuky | 0.2 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0 g |
Sacharidy | 35 g |
z toho cukry | 0 g |
Bílkoviny | 4 g |
Sůl | 0 g |
Vláknina | g |