Přeskočit navigaci
  • Naši milí zákazníci, zájem o naši službu je teď obrovský a časová okna mizí rychleji než cukroví ze stolu. Pokud vám žádné nevyhovuje, nezoufejte!
    Zobrazit více
    Byl váš nákup na jedničku?

    Řekněte nám, prosím, jak jste s spokojeni s nákupem, který jsme vám dovezli v pátek v 14:58

    Jsem nadšený/á
    Jsem spokojený/á
    Jsem lehce nespokojený/á
    Jsem naštvaný/á

4 PORCE
Do hodinky

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 70 g oloupané cibule
  • 30 g másla
  • 1 hrnek dlouhozrnné rýže
  • sůl

POSTUP

  • 1
    Troubu rozpálíme na 160° C.
  • 2
    Rýži propláchneme ve studené vodě a necháme ji vykapat. Cibuli nakrájíme najemno. V kastrolu na vyšším ohni rozehřejeme máslo, přidáme cibuli a za častého míchání ji necháme zesklovatět. Přidáme rýži, stáhneme oheň na třetinu a za stálého míchání 1 minutu restujeme. Přilijeme 1,5 hrnku vody, zvýšíme oheň na polovinu a přivedeme k varu. Přidáme zarovnanou lžičku soli. Opět stáhneme oheň na třetinu, přiklopíme pokličkou a vaříme 5 minut.
  • 3
    Vypneme troubu a vložíme do ní kastrol s rýží přiklopený pokličkou. Rýži necháme ve vypnuté troubě 20 minut.
Tip
Rýži po vyndání z trouby musíte nechat vypářit. Sundejte pokličku a opatrně ji v kastrolu načechrejte vidličkou, abyste ji nepolámali.
Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

SUROVINY