Rohlik.cz

Popis produktu

Pažitka pochází ze středomořské oblasti. V kuchyni ji využívali už staří Řekové a Římané. Své místo našla také v indické a čínské kuchyni, kde se používají chuťově výraznější druhy. Společně s petrželkou je velmi oblíbenou bylinkou v české kuchyni.

Věděli jste? Pažitka je bohatá na vitamín A, C, B1 a B2. Působí antisepticky a podporuje chuť k jídlu. Zároveň pak pomáhá s trávením a snižuje krevní tlak. Lepší je používat pažitku v syrovém stavu, nakrájenou nadrobno. Sušením totiž přichází o své aroma i chuť.

Pažitka v kuchyni Pažitka se přidává do polévek a nejrůznějších pomazánek. Obecně platí, že se hodí všude, kde se přidává cibule. Skvělá je na zvýraznění chuti, ale také k dekoraci například obložených chlebíčků. Hodí se k míchaným vajíčkům, vařeným bramborům, na chléb s máslem, nebo k tvarohu či žervé.

Upozorňujeme, že tento produkt může obsahovat alergeny.
Přesné složení a alergeny jsou k dispozici na obalu výrobku. Prosíme, zkontrolujte před konzumací nebo použitím.

Váš košík je prázdný.

Jak účtujeme zboží na váhu?

Cena zboží s poznámkou „cca“ je pouze orientační. Zaplatíte za skutečnou hmotnost zboží.

Pokud platíte kartou, případný rozdíl vám bude po doručení nákupu vrácen zpět na účet.

Pokud platíte hotově, kurýr vám sdělí výslednou cenu.

Ale nebojte, žádný velký rozptyl okolo přibližné hmotnosti neobdržíte.

Pokračovat v nákupu

×