Využití petržele v kuchyni má u nás velkou tradici. Je to dáno zřejmě i faktem, že se jí v našich podmínkách výborně daří.
Petržel je mj. také zdrojem provitaminu A a vitaminů B, C, E, a minerálních látek draslíku, hořčíku, železa, vápníku, sodíku a fosforu. List obsahuje větší množství kyseliny listové.
Použití
Nasekané čerstvé listy se přidávají do polévek, omáček, brambor a rýže, salátů a salátových dresinků, sýrů i vaječných pokrmů.
Co takhle vyzkoušet petrželovou omáčku do salátů zvanou Persillade? Připravte si ji dle následujícího postupu:
Nakrájejte listy petržele na jemnou a postupně přidávejte třený česnek. Postupně a pomalu přilévejte olivový olej tak, aby měla směs volnou strukturu. Jakmile budete spokojeni s konzistencí, přidejte citrónovou šťávu nebo ocet a sůl podle chuti. Pokud budete omáčku skladovat v lednici, doplňte ji olejem, jinak je možné i zamrazit.
O výrobci
Společnost TITBIT, s.r.o. přináší na trh nové chutě v podobě exotického ovoce, zeleniny, čerstvých bylinek a koření. Je to česká společnost bez účasti zahraničního kapitálu a jeden z největších dodavatelů do široké sítě obchodních řetězců. Je průkopníkem v novinkách pro náš trh. Nově pracuje na projektu „TIBIT beze zbytku“, kdy se zpracovává ovoce a zelenina, které nesplňují standard prodeje, např. pro svůj nepravidelný tvar. Vyrábí se z nich pasty, chutney nebo exotické pálenky.
Skladování
Skladujte v suchu.
Výrobce
TITBIT s.r.o.
Pobřežní 16/18
186 00 Praha 8
Česká republika
Petržel listová řezaná |