- Popis
- Složení
- Podobné produkty
- Další produkty značky
- Recepty
Kopřivy mají zelenou barvu, žahavé chlupy a ve vaší kuchyni najdou spoustu využití.
Použití
Jako všechny rostliny je i kopřiva nejzdravější a nejléčivější v syrovém stavu. Použití kopřivy v léčitelství je velmi rozmanité – je využívána pro přípravu čajů, nálevů a koupelí.
Kopřiva je považována za doplněk mezi kořením a zeleninou. Dá se také používat jako špenát a k okořenění jarní polévky.
Je také nenahraditelnou součástí velikonoční nádivky, kterou si můžete připravit podle následujícího postupu:
Vepřové a uzené maso uvaříme doměkka. Rohlíky nakrájíme na kostičky, pokropíme vývarem z masa, aby byly mírně nasáklé. Vmícháme žloutky, pepř, sůl, pažitku, majoránku, petrželku, pokrájené maso a nakonec sníh z ušlehaných bílků a přidáme čerstvé nasekané kopřivy. Nádivku dáme do formy a pečeme půl až třičtvrtě hodiny.
Přejeme dobrou chuť.
Skladování
Čerstvou kopřivu spotřebujte co nejdříve, lze ji také usušit.