Kopřivy řezané čerstvé, balení

50 g
29,90 Kč 598,00 Kč/kg
Země původu: Česká republika,

Kopřivy mají zelenou barvu, žahavé chlupy a ve vaší kuchyni najdou spoustu využití. 

Použití

Jako všechny rostliny je i kopřiva nejzdravější a nejléčivější v syrovém stavu. Použití kopřivy v léčitelství je velmi rozmanité – je využívána pro přípravu čajů, nálevů a koupelí.

Kopřiva je považována za doplněk mezi kořením a zeleninou. Dá se také používat jako špenát a k okořenění jarní polévky.

Je také nenahraditelnou součástí velikonoční nádivky, kterou si můžete připravit podle následujícího postupu:

Vepřové a uzené maso uvaříme doměkka. Rohlíky nakrájíme na kostičky, pokropíme vývarem z masa, aby byly mírně nasáklé. Vmícháme žloutky, pepř, sůl, pažitku, majoránku, petrželku, pokrájené maso a nakonec sníh z ušlehaných bílků a přidáme čerstvé nasekané kopřivy. Nádivku dáme do formy a pečeme půl až třičtvrtě hodiny. 

Přejeme dobrou chuť.

Skladování

Čerstvou kopřivu spotřebujte co nejdříve, lze ji také usušit.