Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
Ingredience
- 2 větší broskve
- 20 g jemně mletých mandlí
- 25 g ovesných vloček jemných
- 20 g medu
- 20 g kokosového oleje
- ¼ lžičky mleté skořice
- ¼ lžičky kypřicího prášku do pečiva
Na vanilkovou polevu
- 300 ml polotučného mléka
- 20 g vanilkového pudinku v prášku
- 20 g medu
TIP
- Lístky máty
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
Postup
- 1Nejprve dejte předehřívat troubu na 180 °C a nachystejte si plech, který vyložte pečicím papírem.
- 2Broskve oloupejte, rozkrojte na půl a dejte na plech rozkrojenou stranou nahoru. Poté si v menší misce smíchejte mleté mandle s ovesnými vločkami, medem, kokosovým olejem, skořicí a práškem do pečiva, vzniklou směs naneste na broskve, plech vložte do trouby a pečte po dobu 20–25 minut při 170–180 °C.
- 3Mezitím si připravte polevu: V menším kastrolu smíchejte mléko s pudinkovým práškem a medem a zahřívejte na mírném až středním plameni 3–5 minut, dokud směs nezhoustne. Vzniklý krém rozdělte do 4 misek.
- 4Až se dopečou broskve s drobenkou, rozdělte je do jednotlivých misek na vrstvu polevy a ihned podávejte.
Tip
Před podáváním můžete broskve ozdobit lístkem čerstvé máty.

Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek.
Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené.
Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na
rychlé a zdravé vaření.
Autorka fotografie je