Pokud vám něco nebude vyhovovat, vrátíme vám peníze bez jakýchkoli otázek.
- Popis
- Složení
- Podobné produkty
- Další produkty značky
- Recepty
Chlazená kachna plemene Mulard. Díky delší době výkrmu a šlechtění jsou jednotlivé části těla kachny daleko větší. Kachny jsou krmeny speciální směsí krmiva s vysokým obsahem kukuřice zvýrazňující jejich chuť.
Použití
Celou kachnu můžete buď péct v celku nebo ji můžete rozčtvrtit a jednotlivé kousky masa tepelně zpracovat na různý způsob.
Tip! Celá pečená kachna s jablky a bramborami:
Kachnu nasolte ze všech stran a dejte na pekáč. Ideálně zvolte takový pekáč, který má pokličku, aby se kachna při pečení nevysoušela, případně můžete místo pokličky využít alobal. Jablka rozkrojte na čtvrtky a vydlabejte jádřince. Umyté je rozmístěte okolo kachny a pod ní. Medem potřete celou kachnu, posypte drceným kmínem a lehce podlijete vodou.
Kachnu přikryjte řádně alobalem nebo pokličkou a dejte péct do trouby na cca 160 °C po dobu 1,5 hodiny. Po uplynulé době slijte “vypečené” sádlo. Znovu přikryjte a dejte zpět do trouby na další hodinu a půl a proces znovu zopakujte. Poté kachnu otočte, aby se dopekla i ze spodní strany a nechte péct v troubě cca 220 °C. Jakmile zezlátne spodní strana, znovu ji otočte. Do pekáče vložte rozkrájené a okořeněné brambory. Nechte péct alespoň dalších 25 minut s otáčením. Pokud by byla kůrka hodně zlatavě hnědá, polijte ji výpekem.
O výrobci
Husí játra od Filipa Töpfera je česká společnost, jejíž příběh se píše již několik desítek let. Podnik vychází z poctivých a řemeslných tradic, které používaly naše babičky. Zaměřuje se na výrobu masných lahůdek z tučných husích nebo kachních jater foie gras, anebo prodej jejich masa. Všechna drůbež je dovážená z maďarských farem.
Skladování
Skladujte v chladničce při teplotě 0–4 °C.
Výrobce
Filip Töpfer
Budečská 851/28
120 00, Praha 2
Česká republika
Trvanlivost
Složení
Kachna celá chlazená, vakuově balená |