• Milí zákazníci, poptávka po naší službě se opět díky mimořádné situaci dramaticky zvyšuje nad naše aktuální kapacity. Moc nás to mrzí, ale abychom mohli obsloužit co nejvíce z vás, musíme omezit počet objednávek na osobu. To znamená, že aktuálně si můžete objednat pouze jednou denně. Současně rušíme i možnost doobjednávek. Dál soustředíme všechny naše síly na to, abychom ještě více navýšili kapacitu, a mohli tak zavážet všude, kde je nás teď potřeba. Moc děkujeme za trpělivost a shovívavost. Společně to zvládneme. Váš Rohlík.

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 500 ml zeleninového nebo drůbežího vývaru
  • 300 g očištěné mrkve (6 středně velkých, nepřerostlých jedinců)
  • 40 g másla
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 1 opravdu malá cibule
  • 1 lžička cukru
  • ½-1 lžička čerstvého strouhaného zázvoru
  • sůl
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

Postup

  • 1Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno. Mrkev oškrábejte a nakrájejte na sotva půlcentimetrové plátky.
  • 2Máslo rozpusťte v hrnci, přidejte cibuli a na středně silném plameni za občasného míchání poduste dvě až tři minuty do jejího změknutí (ale ne zhnědnutí).
  • 3Přidejte mrkev, posypte cukrem, lehce zvyšte příkon tepla a dál míchejte asi pět minut, až mrkev trochu změkne. Zalijte vroucím vývarem, studenou šlehačkou z kelímku, přiveďte k mírnému varu a pozvolna vařte 10-15 minut, dokud mrkev zcela nezměkne.
  • 4Do uvařené polévky vmíchejte strouhaný zázvor a opatrně přelijte polévku do samostatného mixéru. Uzavřete jej a na nejvyšší otáčky mixujte aspoň dvě minuty, až vznikne hladký a napěněný krém. Alternativně můžete použít ponorný mixér, výsledek bude téměř stejně báječný.
  • 5Rozmixovanou napěněnou polévku rozlijte do talířů (vlastně misek) a okamžitě podávejte. Pokud si před rozmixováním duchaplně odložíte pár vařených plátků mrve stranou, nakonec jimi polévku ozdobte.
Kuchařka pro dceru
Autor receptu
Autorkou úspěšného blogu Kuchařka pro dceru je Jana Florentýna Zatloukalová.

SUROVINY

500 ml zeleninového nebo drůbežího vývaru
300 g očištěné mrkve (6 středně velkých, nepřerostlých jedinců)
40 g másla
 
200 ml smetany ke šlehání
 
1 opravdu malá cibule
 
1 lžička cukru
 
½-1 lžička čerstvého strouhaného zázvoru
 
sůl