Získejte exkluzivní výhody za vaši první objednávku:

Doručení už od 60 minut

30 dní doprava zdarma

100% záruka spokojenosti

Doprava

Košík

4 PORCE
Do hodinky

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička soli
  • 1 cibule
  • 400 ml kokosového mléka
  • 600 ml zeleninového nebo drůbežího vývaru
  • 1 balení (50 g) červené kari pasty
  • 1 kg neočištěné dýně (750-800 g po očištění)

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1
    Troubu předehřejte na 220 stupňů. Z dýně mezitím vydlabejte měkkou dužinu se semínky, odstraňte stopku a tuhý spodní konec a taky dýni oloupejte, pokud nemáte druh hokaido, tu loupat není třeba.
  • 2
    Očištěnou dužinu dýně nakrájejte na centimetr silné plátky, promíchejte je s 1 lžící oleje, 1/2 lžičkou soli a vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem tak, aby se kousky dýně nepřekrývaly a ležely jen v jedné vrstvě. Vložte do vyhřáté trouby a pečte 30 minut, až dýni začnou vyskakovat hnědé puchýřky a bude krásně měkká.
  • 3
    Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno. Ve středně velkém hrnci rozehřejte druhou lžíci oleje, vhoďte nakrájenou cibuli, zbytek soli a zvolna nechte 2-3 minuty měknout a zesklovatět. Občas promíchejte a hlídejte, cibule by neměla začít hnědnout.
  • 4
    Ke změklé cibuli přidejte kari pastu a ještě minutu míchejte, aby se rozvoněla v tuku. Zalijte kokosovým mlékem a vývarem a zvolna přiveďte k varu.
  • 5
    Upečenou horkou dýni přesuňte z plechu do hrnce k vroucímu polévkovému základu, nemusíte ji nijak krájet ani kouskovat, nechte kusy velké, tak jak jsou. Vařte zvolna a nezakryté 15 minut. Jestliže to u vás při pečení dýně hezky vonělo, tak teď už to bude k nevydržení.
  • 6
    Na závěr polévku rozmixujte ponorným mixérem co nejvíc dohladka. Pokud je to potřeba, dosolte, nic jiného by však polévce chybět nemělo. Chladnutím polévka houstne, podávejte ji vždy co nejvíc horkou, to má nejlepší konzistenci.
Kuchařka pro dceru
Autorkou úspěšného blogu Kuchařka pro dceru je Jana Florentýna Zatloukalová.

SUROVINY