Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy
4 PORCE

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 1 kg neočištěné dýně (750-800 g po očištění)
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička soli
  • 1 cibule
  • 400 ml kokosového mléka
  • 600 ml zeleninového nebo drůbežího vývaru
  • 1 balení (50 g) červené kari pasty

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Troubu předehřejte na 220 stupňů. Z dýně mezitím vydlabejte měkkou dužinu se semínky, odstraňte stopku a tuhý spodní konec a taky dýni oloupejte, pokud nemáte druh hokaido, tu loupat není třeba.
  • 2Očištěnou dužinu dýně nakrájejte na centimetr silné plátky, promíchejte je s 1 lžící oleje, 1/2 lžičkou soli a vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem tak, aby se kousky dýně nepřekrývaly a ležely jen v jedné vrstvě. Vložte do vyhřáté trouby a pečte 30 minut, až dýni začnou vyskakovat hnědé puchýřky a bude krásně měkká.
  • 3Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno. Ve středně velkém hrnci rozehřejte druhou lžíci oleje, vhoďte nakrájenou cibuli, zbytek soli a zvolna nechte 2-3 minuty měknout a zesklovatět. Občas promíchejte a hlídejte, cibule by neměla začít hnědnout.
  • 4Ke změklé cibuli přidejte kari pastu a ještě minutu míchejte, aby se rozvoněla v tuku. Zalijte kokosovým mlékem a vývarem a zvolna přiveďte k varu.
  • 5Upečenou horkou dýni přesuňte z plechu do hrnce k vroucímu polévkovému základu, nemusíte ji nijak krájet ani kouskovat, nechte kusy velké, tak jak jsou. Vařte zvolna a nezakryté 15 minut. Jestliže to u vás při pečení dýně hezky vonělo, tak teď už to bude k nevydržení.
  • 6Na závěr polévku rozmixujte ponorným mixérem co nejvíc dohladka. Pokud je to potřeba, dosolte, nic jiného by však polévce chybět nemělo. Chladnutím polévka houstne, podávejte ji vždy co nejvíc horkou, to má nejlepší konzistenci.
Kuchařka pro dceru
Autorkou úspěšného blogu Kuchařka pro dceru je Jana Florentýna Zatloukalová.

SUROVINY