Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 300 g mix salátu (mexický)
- 240 g avokáda
- 500 g cherry rajčat
- 180 g kukuřičné torilly (12 ks)
- 1 hrst čerstvého koriandru
- 100 g strouhaného cheddaru
- 1 menší červená cibule
- Šťáva z 1 ks limety
- 1 stružek česneku
- 200 g zakysané smetany
- 50 g zelených a červených nakládaných jalapeno papriček
- Olivový olej
- Sůl
- Čerstvě mletý pepř
- 170 g konzervované kukuřice
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Zakysanou smetanu smícháme s drceným česnekem, šťávou z limety ,1/2 sekaného koriandru. Dále přidáme najemno nasekanou jalapeno papričku - doporučuji 4 až 6 plátků. Osolíme a opepříme dle chuti. Dáme vychladit do lednice.
- 2Cherry rajčat nakrájíme na menší kousky. Přidáme najemno nasekanou cibuli, zakápneme olivovým olejem, přidáme druhou polovinu nasekaného koriandru, osolíme a opepříme.
- 3Avokádo rozpůlíme, odstraníme pecku a nakrájíme na kostky. Zakápneme druhou polovinou limety, osolíme a opepříme.
- 4Tortilla placky nakrájíme na malé trojúhelníčky. Polovinu osolíme, zakápneme olivovým olejem (nejlepší je olivový olej ve spreji) a posypeme sušeným Chipotle chilli. Druhou polovinu zakápneme olivovým olejem, osolíme a posypeme nastrouhaným cheddarem. Pečeme v troubě na 180 stupňů cca 10 minut dozlatova.
- 5Salát vyskládáme na talíř. Přidáme rajčatový salátek, ochucené avokádo, kukuřici, cheddar, ochucenou zakysanou smetanu a křupavé tortillky. Dobrou chuť.

Zuzana Nová
Zuzana je dvojnásobná máma, skvělá kuchařka a pisatelka blogu Nová kuchyně. A navíc připravuje recepty speciálně pro Rohlík, takže i pro vás. Ochutnejte něco z jejích dobrot.