Doprava

Košík

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 125 g hladké mouky
  • 100 g másla
  • 30 g kukuřičného škrobu
  • 70 g nesolených a pražených mletých mandlí
  • 35 g krupicového cukru
  • 1 žloutek
  • 1 vanilkový lusk
  • špetka soli

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1
    Do mísy od kuchyňského robota dejte změklé máslo, obsah vanilkového lusku a cukr. Pomocí šlehacího nástavce máslo s cukrem vyšlehejte do pěny. Přidejte žloutek a zapracujte ho do másla.
  • 2
    Poté přidejte všechny zbylé suroviny a pomocí robota je vmíchejte do másla aby se utvořila mokrá drobenka.
  • 3
    Celý obsah mísy vyklopte na pracovní plochu a rukama vytvarujte kompaktní těsto. Vyválejte ho na válec o průměru asi 4 cm. Zabalte do fólie a dejte do lednice odpočívat. Těsto by mělo zrát alespoň 2 hodiny, ideálně však přes noc.
  • 4
    Z uleželého těsta odkrojte asi 1 cm široká kolečka a z nich vytvarujte rohlíčky. Vyskládejte je na plech a pečte v troubě vyhřáté na 180 °C asi 7-10 minut. Záleží jak velké rohlíčky připravíte.
  • 5
    Po upečení plech s rohlíčky z trouby vyndejte a pocukrujte moučkovým cukrem. Nechte je na plechu zcela vychladnout a poté je můžete přemístit nebo rovnou servírovat.
Pavel Berky
Pavel Berky, finalista soutěže MasterChef Česko je vášnivý kuchař a návrhář. Jeho kulinářský styl je inovativní, spojuje tradiční recepty s moderním přístupem, a využívá kvalitní lokální suroviny. A spoustu jeho receptů nyní najdete i na Rohlík Chef!

SUROVINY