Přeskočit navigaci
  • Naši milí zákazníci, zájem o naši službu je teď obrovský a časová okna mizí rychleji než cukroví ze stolu. Pokud vám žádné nevyhovuje, nezoufejte!
    Zobrazit více

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

INGREDIENCE

  • 600 g listového těsta
  • 200 g prosciutto crudo
  • 100 g ementálu plátky
  • 100 g pesta ze sušených rajčat
  • 3 snítky čerstvého tymiánu
  • 1 vejce
  • bílý sezam na posypání

POSTUP

  • 1
    Listové těsto rozdělíme na 2 stejně velké části a rozválím. Každou část nakrájíme na čtverce. Z 300 g těsta vznikne 4x 7 čtverců. Čtverce jdou od největšího po nejmenší, aby se dal vrstvit stromek. Na každou část, kromě poslední dáme kousek prosciutta, sýru a pesta. Poskládáme na sebe vždy dva čtverce kolmo na sebe a zpevníme špejlí.
  • 2
    Stromek potřeme rozšlehaným vejce, posypeme sezamem a pečeme v předehřáté troubu na 180 stupňů po dobu 25-30 minut dozlatova. Po vychladnutí odstraníme špejli a posypeme čerstvým tymiánem.
Zuzana Nová
Zuzana je dvojnásobná máma, skvělá kuchařka a pisatelka blogu Nová kuchyně. A navíc připravuje recepty speciálně pro Rohlík, takže i pro vás. Ochutnejte něco z jejích dobrot.

INGREDIENCE