Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
INGREDIENCE
- 600 g listového těsta
- 200 g prosciutto crudo
- 100 g ementálu plátky
- 100 g pesta ze sušených rajčat
- 3 snítky čerstvého tymiánu
- 1 vejce
- bílý sezam na posypání
POSTUP
- 1Listové těsto rozdělíme na 2 stejně velké části a rozválím. Každou část nakrájíme na čtverce. Z 300 g těsta vznikne 4x 7 čtverců. Čtverce jdou od největšího po nejmenší, aby se dal vrstvit stromek. Na každou část, kromě poslední dáme kousek prosciutta, sýru a pesta. Poskládáme na sebe vždy dva čtverce kolmo na sebe a zpevníme špejlí.
- 2Stromek potřeme rozšlehaným vejce, posypeme sezamem a pečeme v předehřáté troubu na 180 stupňů po dobu 25-30 minut dozlatova. Po vychladnutí odstraníme špejli a posypeme čerstvým tymiánem.

Zuzana Nová
Zuzana je dvojnásobná máma, skvělá kuchařka a pisatelka blogu Nová kuchyně. A navíc připravuje recepty speciálně pro Rohlík, takže i pro vás. Ochutnejte něco z jejích dobrot.
