Zafran

Zafran Tandoori Rýže basmati

1 kg
159,90 Kč 159,90 Kč/kg

Doručení už do 60 minut

2000+ zákazníků má v Oblíbených

Kategorie:
Země původu: Pákistán,
Víte, že...
Lokální produkty a záruka čerstvosti

Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.

Basmati je nejušlechtilejší odrůda dlouhozrné rýže, pěstovaná na jižních svazích Himalájí v Indii a Pákistánu. Již po stovky let je tato rýže šlechtěna na místech, kde jsou pole zavlažována vodou přímo z ledovců. V hindštině Basmati znamená doslova "královna vůní" a tento přídomek vznikl díky jejímu jedinečnému aroma a chuti připomínající oříšek. Basmati se skladuje dva roky, aby se zbavila veškeré vody.

Použití

Uvařená rýže je sypká a má jemnou oříškovou vůni, způsobenou ketonem 2AP(2-acetyl-1-pyrrolinem). Rýže basmati obsahuje minimum cukru a lepku, takže je vhodná pro dietní stravu. Při vaření se nelepí, je snadno a rychle stravitelná. Je vynikající přílohou k mnoha pokrmům se zeleninou, masem, omáčkami, v některých receptech jako např. rýžový nákyp, rýžový puding, rýžové nudle, suši hraje hlavní roli.

Skladování

Uchovávejte v hermeticky uzavíratelných nádobách na suchém a čistém místě, bez přímého slunečního záření. 

O výrobci

Společnost F.W.Tandoori s.r.o. byla založena roku 1992 s cílem zaplnit v té době prázdné místo na českém trhu – segment asijských gastronomických specialit. Tato rodinná a ryze česká společnost začala na počátku své činnosti dovážet z Anglie širokou škálu indických koření a kořenících směsí.

Postupně rozšiřovala počet položek na základě požadavků zákazníků, v té době především nově vznikajících restaurací a specializovaných obchodů. V roce 2017 společnost oslavila již 25 let svého působení  na českém trhu.

Výrobce

F.W. Tandoori s.r.o.
252 28 Vonoklasy 155
Česká republika

 

 

Složení

Rýže100 %

Nutriční hodnoty na 100 g

Energetická hodnota1540 kJ/367 kCal
Tuky0.6 g
z toho nasycené mastné kyseliny0 g
Sacharidy78.4 g
z toho cukry0 g
Bílkoviny8.5 g
Sůl0 g
Vláknina g